Annonce
forside

40-årig sigtet for 15 tricktyverier: Løsladt af dommer efter grundlovsforhør

Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

En 40-årig mand blev onsdag eftermiddag blev anholdt og sigtet for at stå bag en stribe af tricktyverier, hvor gerningsmanden har skaffet sig adgang til ældre og handicappedes boliger under påskud af at være VVS-mand. Torsdag blev han løsladt igen.

AARHUS: Gennem flere måneder har en mand, der udgiver sig for at være VVS'er, drevet gæk med politiet og udsat særligt ældre og handicappede for en stribe grove tricktyverier.

Onsdag eftermiddag blev den formodede gerningsmand anholdt i Aldi på Grønnegade i det centrale Aarhus.

Manden er mistænkt for at have skaffet sig adgang forskellige adresser i Aarhus-området under påskud af at være VVS'er, vicevært eller lignende. Den 40-årige har ifølge politiet typisk vundet sine ofres tillid ved at sige, at han har skullet aflæse vand eller varme. Tilliden har han ifølge Østjyllands Politi udnyttet til at begå tyveri.

Han er sigtet for i alt 15 tilfælde af tyveri af særlig grov beskaffenhed eller forsøg på det. Ofrene er overvejende ældre eller handicappede, fra hvis hjem der er blevet stjålet kontanter, pengepunge og smykker.

De 14 af forholdene er begået i Aarhus-området i perioden 21. marts til 12. august. Et enkelt forhold er begået i Hadsten.

Den 40-årige mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Dommeren besluttede dog efterfølgende at løslade manden, der nægtede alle forhold. Han er fortsat sigtet i sagen, og anklagemyndigheden kærede kendelsen til Landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce