Annonce
Navne

40-års jubilæum: Preben Nielsen har mange minder fra pladsen i lastbilen

Preben Nielsen

Preben Nielsen, chauffør hos vognmands- og entrepenørvirksomheden Gert Svith A/S, Grenaa, kan fredag 7. december fejre 40-års jubilæum.

Preben Nielsen er født i 1955 i Birkesig, syd for Grenaa, altså netop lige i hjertet af hans daglige virke i 40 år. Han blev først udlært tjener på Hotel Du Nord i Grenaa i 1974. Derefter arbejdede han nogen tid på færgerne Grenaa-Hundested og Grenaa-Varberg. Han tilbragte tre og et halvt år i Skive ved Nørrejyske Artilleriregiment.

I 1978 blev han ansat hos Gert Svith, hvor han i et halvt år var stenpiller, altså sorterede sten fra et bånd i grusgraven, inden pladsen blev udskiftet med et chaufførsæde. Hans første lastbil var en Bedford model K, der kunne laste cirka otte tons og havde en trækkraft på godt 100 heste. Sikke et køretøj, husker han. I dag kører han i en Scania, der laster 13 tons og har en trækkraft på 500 heste.

Preben Nielsen har haft mange forskellige transportopgaver. Han skulle 1992 til det gamle Østtyskland med en spuler for firmaet Sindig. Han husker derfra, at vejene var dårlige, men især overkørsler ved jernbanespor var så elendige, at der måtte man køre meget langsomt over. Som han sagde, kører man kun over dem med normal hastighed én gang. Det blev bemærket, at russerne stadig var i landet, selv om Muren faldt i slutningen af 1989.

Opgaverne har været talrige. Til rækken knytter sig også kørsel med ammoniak til landbruget og kørselsopgaver med vintertjeneste, for ikke at glemme kørsel med sten og grus til havne- og vejbyggeri.

Man er jo ikke i samme arbejde i 40 år, hvis ikke man udfylder sin plads, og det har Preben Nielsen virkelig gjort, forlyder det fra virksomheden, der markerer jubilæet med en reception på Hoed Kro lørdag 15. december.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Navne

Hun graver efter hverdagens gode historier: Mødet med alle slags mennesker er det bedste ved jobbet

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Annonce