Annonce
Jubilæer

40-årsjubilæum: Hun fik plads i orkestret før sin afgangseksamen

Hanne Holt Nielsen, førsteviolinist i Aarhus Symfoniorkester, fejrer søndag 1. september sit 40-årsjubilæum i orkestret.
Annonce

Hanne Holt Nielsen, førsteviolinist i Aarhus Symfoniorkester, fejrer søndag 1. september sit 40-årsjubilæum i orkestret.

Hanne Holt Nielsen har været ansat i orkestret siden 1979 og er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium hos Gunnar Tagmose og professor Tutter Givskov og havde allerede konkurreret sig ind i byens orkester, da hun fik sin afgangseksamen.

Hun har stået i spidsen for orkestret i flere sammenhænge igennem sin 40-årige karriere, bl.a. som solist i Mendelssohns violinkoncert. Hun har været dybt engageret med formidling i skolekoncertudvalget igennem 20 år og har også været en inspirerende orkesterpilot på gymnasierne gennem flere år. Ikke mindst har hun arbejdet i mange år med orkesterets musikerbestyrelse og holdt posten som tillidsmand for kollegaerne med stort hjerte.

Hanne Holt Nielsen har ligeledes næret en stor kærlighed til kammermusikken, som hun har dyrket på højt plan, gennem hele sin karriere. Hun er et flittigt menneske, passioneret omkring alt og alle, hun holder nær, ikke kun familien og venner, men også arbejde og kollegaerne.

Hun er opvokset i Aarhus i et musikalsk hjem og har udover sin dybe forståelse for musik en stor interesse og betragtelig viden om kunst, historie og litteratur. Hendes eget hjem er dog ikke kun fyldt med bøger og musik, men også med hjerterum, for hun er et stort familiemenneske. Sammen med sin mand, Peter, har hun dyrket både jagt, hundeopdræt, hobbylandbrug og fundet tid til et aktivt engagement i det lokale menighedsråd.

Hanne Holt Nielsen er for Aarhus Symfoniorkester et levende arkiv af anekdoter og faktuelle hændelsesforløb. Hvis der er noget, kollegerne vil vide eller er i tvivl om, går de til Hanne, hvor man også kan være sikker på, at tingene bliver sagt, som hun mener dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce