Annonce
Jubilæer

40-årsjubilæum med torvehandel i en mærkelig tid: - Så længe jeg har kroppen til det, vil jeg sælge blomster

Steffen Danielsen har et stort orangeri ved hjemmet i Hasle, hvor han dyrker blandt andet kaktus, som startede hans karriere som blomsterhandler. Han har truffet et usædvanligt jobskifte i sit liv, og runder snart 40 år som torvehandler. Foto: Flemming Krogh
Steffen Danielsen er formand for torvehandlerne på Ingerslevs Boulevard. Han står som sine kolleger i en svær situation, hvor torvemarkedet er forbudt - endda midt i sit eget 40-årsjubilæum i branchen.

AARHUS: Det er et erhvervsskifte af de mere usædvanlige, Steffen Danielsen, 63 år, har været igennem i sit liv.

Formanden for de torvehandlende på Ingerslevs Boulevard er uddannet svagstrømsingeniør, men som søn af et frilandsgartnerpar i Søften havde de grønne fingre svært ved at holde sig i ro.

Så under uddannelsen på Aarhus Teknikum fandt han som studerende i 1980 på at få en stadeplads på torvet overfor, hvor han startede med at sælge planter fra sin store hobby - kaktus.

Og han har været på torvet lige siden. Dermed runder han sit 40-års jubilæum som torvehandler i april, men kan nu se frem til at runde jubilæet på hjemmeadressen frem for på torvet og i en yderst mærkelig tid.

Annonce

Fra strøm til blomster

Steffen Danielsen blev uddannet ingeniør i 1982 og fik arbejde som det. Men ved siden af sit fuldtidsjob som ingeniør drev han en ejendom i Haldum, byggede til og fik drivhuse på 1.000 kvadratmeter, lavede udplantningsblomster, blomsterløg og dyrkede grøntsager på marken. Der var også julehandel og salg af gran.

- Jeg brugte ejendommen som min base og solgte varerne på torvet. På det tidspunkt var der ekstra knald på, og jeg arbejdede 16 timer i døgnet syv dage om ugen og havde også kone og børn, fortæller Steffen Danielsen.

Over årene vandt blomsterne, og i 1996 blev det hans fuldtidsbeskæftigelse.

Annonce

Tæt samarbejde

Han har opbygget tætte relationer til en række gartnerier og leverandører, og fra den nære kontakt med kunderne på torvet har han opbygget en stor viden om, hvad kunderne efterspørger, og hvad der kan sælges.

- Jeg har et tæt samarbejde med nogle leverandører, der kan skabe præcist de blomster med de beskæringer og i de farver, jeg vil have, og blomsterne skal først leveres, dagen før jeg skal på markedet, så de er helt friske. Jeg går meget op i kvaliteten, og hos nogle gartnerier får jeg lov til at gå rundt og vælge præcist de produkter, jeg vil have, så jeg får de bedste. Det kan jeg kun, fordi vi kender hinanden og har samarbejdet så mange år, fortæller han.

Derfor har han også ondt af sine leverandører, der brænder inde med blomster, som de har svært ved at afsætte, fordi butikker lukker ned under corona-krisen. Og derfor prøver han nu at afsætte blomster fra sin egen adresse og en salgsbod i Jægergårdsgade. Både for sin egen og leverandørernes skyld.

- Vi er nødt til at holde gang i os selv om branchen, så vi er klar, når det åbner igen, siger han.

Annonce

Orangeri i baghaven

I privaten, der nu er på Bakkehegnet i Hasle, har han opført et stort orangeri, hvor han blandt andet dyrker kaktus og sukkulenter, der fortsat også kommer med på torvet.

Med et kommende 40-årsjubilæum som torvehandler kan man spørge, om han mon også forventer at være der om 10 år?

- Ja, det tror jeg. Jeg kan ikke se mig selv gå i stå og har svært ved at sidde stille. Så længe jeg har kroppen til det, vil jeg også sælge blomster, siger Steffen Danielsen.

Hvor længe det lige varer, inden torvehandlen er tilbage på Ingerslevs Boulevard, har torvehandlernes formand ikke et konkret bud på.

- Men det ser langstrakt ud. Nu er jeg jo matematiker, og jeg har godt set kurverne, som er meget lange. Og det holder jo ikke op med at smitte, selv om vi trækker det i langdrag, så det kommer desværre til at tage nogen tid, forventer blomsterhandleren, der ligesom formentlig mange andre undrer sig over, at 'liden tue kan vælte så stort læs'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce