Annonce
Aarhus

40.000 kroner til Børnenes Kontor

AARHUS: - Det bliver nok det bedste lejrophold nogensinde. For i år har vi fået økonomisk støtte i størrelsesorden 10.000 kroner fra foreningen "Du Glemmer Det Aldrig" og 30.000 kroner fra NordeaFonden, fortæller lederen af Børnenes Kontor i Aarhus Jørgen Brixen om årets sommerlejr.

Børnenes Kontor har aldrig før fået en sådan opbakning til en sommerlejr. Kontoret har mere end en 70 år lang historie at fortælle - i den lange historie har sommerferie-ophold altid været en del - det være sig fra bondegårdsferie og til nutidens ferieoplevelser.

Børnenes Kontor afvikler et sommerferieopholdfor de deltagende børn i Børnenes Kontors sommerlejr, der ligger fem minutters gang fra stranden. Opholdet er for 35 børn i alderen 8-12 år.

Børnenes Kontor i Aarhus har en administration med kun én ansat - alle donationer tilgår ubeskåret de formål, som er aftalt.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce