Annonce
Horsens

40.000 træer skal plantes i helt ny skov i Horsens Kommune

Horsens Kommune har fået 600.000 kr. til skovrejsning fra landsindsamlingen "Danmark planter træer". Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
Horsens Kommune har fået 600.000 kr. til skovrejsning fra landsindsamlingen "Danmark planter træer". Pengene skal bl.a. bruges til at plante skov ved Gedved.

Gedved: En ny skov vil fra efteråret 2020 begynde at rejse sig lige uden for Gedved ved siden af den skov, der blev rejst på Vestervej, umiddelbart uden for bygrænsen for to år siden.

Horsens Kommune er blevet udpeget som én af de kommuner, der har fået tildelt penge fra indsamlingen "Danmark planter træer".

Indsamlingen blev afholdt lørdag 14. september i et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening.

Alle landets kommuner har kunnet søge om tilskud til at rejse nye skove.

Den nye skov bliver plantet på et område, der i dag er udpeget til skovrejsning. Det drejer sig om 10 hektar, der ligger vest for Gedved omkring Bryggervej og syd for Vestervej.

- Det er fantastisk, at vi nu får plantet skov på arealet, som ligger lige uden for Gedved, og det vil forbedre borgernes muligheder for ude- og friluftsliv. Samtidig får vi rejst skov på et af vores vigtige indvindingsområder til vandværket i Gedved, og dermed beskytter vi vores grundvand. Desuden ved vi, at skove optager CO2, og at de derfor er vigtige set i et klimaperspektiv, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Annonce
Der er stor interesse for skoven i Gedved, og folk synes, det er dejligt med et skovområde lige uden for byen.

Holger Nissen, Gedved Lokalråd

Lys og åben

Træerne vil blive plantet i efteråret 2020, når jorden er bearbejdet, så de nye træer får gode betingelser for at vokse.

- Vi vil lave en skov, der har en stor variation af danske træer og buske. De primære træer bliver egetræer, fordi eg er en oprindelig dansk træart, der passer godt til den type jord, vi har i området. Samtidig giver egetræer en lys og åben skov at færdes i samt gode levesteder for mange dyre- og plantearter, siger Bo Karlshøj Riis, forstkandidat i natur- og miljø-afdelingen i Horsens Kommune.

Han oplyser, at der ud over egetræer vil blive plantet fuglekirsebær-træer og avnbøg samt 11 arter af lavere træer og buske.

I Gedved har et større skovområde tæt ved byen længe stået på ønskelisten.

- For to år siden blev der plantet fem hektar skov, og det er rigtig dejligt, at skoven nu bliver udvidet med de yderligere 10 hektar. Der er stor interesse for skoven i Gedved, og folk synes, det er dejligt med et skovområde lige uden for byen, siger Holger Nissen, næstformand for Gedved Lokalråd.

Foruden de 40.000 træer i Gedved arbejder Horsens Kommune på et andet mindre skovrejsningsprojekt, som kan realiseres inden for de 600.000 kroner.

Det er i dette område, at der skal plantes 40.000 nye træer. Kort: Horsens Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce