Annonce
Indland

40 millioner kroner skal styrke regional tv- og filmkunst

Arvingerne er en af de tv-serier, der har nydt godt af en regional filmfond. Socialdemokratiet vil med et nyt forslag oprette en Danmarkspulje, så der kan komme endnu flere penge til regional tv- og filmkunst.Foto: Sonny Munk Carlsen/Scanpix.

I et nyt udspil forud for medieforliget foreslår Socialdemokratiet, at der oprettes en Danmarkspulje til de regionale filmfonde på Fyn og i Jylland.

40 millioner kroner over fire år til de to regionale filmfonde på Fyn og i Jylland. Sådan lyder det helt kontant fra Socialdemokratiet i et nyt udspil forud for det kommende medieforlig.

Fondene Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn støtter allerede i dag den regionale produktion af blandt andet spillefilm, der produceres i det vestdanske eller fynske område, og det vil Socialdemokratiet gerne understøtte endnu mere.

- Udgangspunktet er simpelthen, at vi i Socialdemokratiet gerne vil have flere historier fortalt både i tv, på film og i dokumentarfilm, der afspejler hele Danmark, og der har vi allerede god succes med de to regionale filmfonde. De har netop været med med til at sikre et bedre og mere dækkende danmarksbillede i film og på tv. Udover det har de også været med til at skabe kreative job i tv- og filmbranchen fordelt i hele Danmark. Det, mener vi, der er behov for at styrke yderligere, fortæller medie- og kulturordfører i Socialdemokratiet Mogens Jensen.

I dag ser du simpelthen mange flere film, der foregår ude i Danmark. Det er ikke længere bare en hovedstadsvirkelighed, der bliver gengivet.

Filmfondenes gode arbejde skal fortsætte

Pengene vil ifølge Mogens Jensen række til at kunne støtte i omegnen af 20 til 40 spillefilm. Danmarkspuljen forudsætter dog, at FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje hver især øger deres egetbidrag på 2,5 millioner kroner årligt.

- De regionale filmfonde har i forvejen været gode til at skabe finansiering til dansk film, og det har de gjort ved, at kommunerne også er begyndt at engagere sig og er begyndt at bidrage til dansk filmproduktion i hele landet. Det har vi set en lang række eksempler på på Fyn, hvor mange kommuner nu støtter filmfonden. Den udvikling vil vi gerne se fortsætte.

- Vi finder det helt naturligt at bakke op om de her fonde, som jo har været med til at ændre dansk film. I dag ser du simpelthen mange flere film, der foregår ude i Danmark. Det er ikke længere bare en hovedstadsvirkelighed, der bliver gengivet, siger Mogens Jensen.

Danmarkspuljen på de 40 millioner kroner vil, i fald forslaget går igennem, blive ligeligt fordelt mellem de to fonde og vil skulle komme fra licensmidlerne.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Byudvikling

Kritisk byrådsmedlem afvist til borgermøde om havneudvidelse: - Jeg synes, det er ærgerligt og uklogt

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Profileret plejehjem i Aarhus sendt til tælling: - Det er næsten værre end Else i liftselen på Kongsgården

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce