Annonce
Østjylland

40 personer fyres: For få patienter fra Region Nord og Syd på Hammel Neurocenter

Regionshospitalet Hammel Neurocenter anlagde i juli 2014 sansehaver i området. Ønsket var, at patienterne ved hjælp af haverne hurtigt kunne få en følelse af, at de kom tilbage til det liv, de kendte før. Foto: Kim Haugaard

Hammel Neurocenter lukker ned for yderligere fire sengepladser og fyrer samtidig 40 medarbejdere. Det sker som en konsekvens af, at Region Nordjylland og Region Syddanmark i de seneste år i knap så høj grad har gjort brug af Hammel Neurocenters højtspecialiserede tilbud.

HAMMEL: I august måned besluttede Regionshospitalet Hammel Neurocenter at lukke fire ud af deres 59 senge til højtspecialiserede neurorehabiliteringstilbud. Samtidig ville man indføre ansættelsesstop.

Forklaringen lød, at de andre regioner ikke efterspørger så mange pladser som hidtil. Det er et problem, da cirka halvdelen af Hammel Neurocenters kapacitet og budget er lagt an på patienter fra andre regioner.

Nu er det kommet frem, at det ikke var nok. Derfor er Hammel Neurocenter nødt til at lukke yderligere fire sengepladser. Dermed er det i alt otte sengepladser, der skal lukkes.

- Det kan virke vanskeligt at se behovet for at lukke senge, når der er ventelister til Hammel Neurocenters tilbud. Men det er kun venteliste til de sengepladser, der er beregnet til Region Midtjylland-patienter, hvorimod der er for få patienter og dermed for få midler til de senge, der er beregnet til patienter fra andre regioner, lød det fra oversygeplejerske Bente Dam fra centerledelsen på Regionshospitalet Hammel Neurocenter i et nyhedsbrev i august.

Mangel på patienter fra andre regioner

Ledende overlæge på Hammel Neurocenter, Merete Stubkjær Christensen, understreger, at der bestemt ikke er mangel på patienter. De otte sengepladser lukker, fordi de er beregnet til patienter fra andre regioner. Samtidig kalder hun det for en ærgerlig situation, fordi der er mange personer med hjerneskader, der har brug for sengepladserne.

- Faglig set er der behov for sengepladserne. Vi fylder selvfølgelig sengepladserne med patienter fra Region Midtjylland, når der står senge tomme. Men vi har ikke råd til det, fordi det er Region Midtjylland, der så betaler for de sengepladser, siger Merete Stubkjær Christensen.

Fortsætter Hammel Neurocenter med at fylde sengene med patienter fra Region Midtjylland, så vil der snart mangle 30 millioner kroner i budgettet, fortæller hun.

- Havde vi patienter fra Region Nordjylland og Syddanmark, som de pladser er beregnet til, så ville vi få en dagspris fra de regioner, siger Merete Stubkjær Christensen, ledende overlæge på Hammel Neurocenter.

Annonce

Farvel til 40 medarbejdere

Lukningen af de otte sengepladser betyder også, at Hammel Neurocenter er nødt til at fyre 40 medarbejdere.

- Når vi lukker fire sengepladser, er vi nødt til at nedlægge 28 fuldtidsstillinger. Vi har heldigvis en masse korttidsvikarer, vakancer og lignende, hvis kontrakter udløber snart. Det betyder, at vi er landet på 40 personer, som skal afskediges, siger Merete Stubkjær Christensen der er ledende overlæge på Hammel Neurocenter.

Hos Hammel Neurocenter er man ked af situationen.

- Det er en trist situation. Der er mange mennesker med kompetencer, som vi ikke sådan lige kan få igen. Vi er nødt til at lære nye op, hvis det er. Det er ærgerligt, siger Merete Stubkjær Christensen.

Lukningen af de otte sengepladser vil træde i kraft fra senest 1. oktober 2017.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Byudvikling

Kritisk byrådsmedlem afvist til borgermøde om havneudvidelse: - Jeg synes, det er ærgerligt og uklogt

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Profileret plejehjem i Aarhus sendt til tælling: - Det er næsten værre end Else i liftselen på Kongsgården

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce