Annonce
Syddjurs

400 dyr venter stadig på at få en ny ejer: Svært at låne penge til at købe en zoo

Munkholm Zoo byder på mere end 400 dyr. Arkivfoto
Munkholm Zoo har været til salg i snart to år. Der var forventninger om et hurtigt salg af dyreparken på Djursland, men ifølge ejeren kan interesserede købere ikke låne penge til at investere i en dyrepark i et udkantsområde.

BALLE: 400 dyr i Munkholm Zoo på Syddjursland venter stadig på at få ny ejer.

Dyreparken nær Balle har snart været til salg i to år, og der var spået gode muligheder for et hurtigt salg.

Men sådan er det ikke gået.

Indehaverne Annelise og Benny Johansen har ganske vist haft besøg af mellem 30 og 40 mulige købere, men i sidste ende er det ikke lykkedes at lande en handel.

- Der har selvfølgelig været forskellige årsager. Men det klart største problem er, at banker og realkreditinstitutter ikke vil låne penge til at finansiere køb af en turistattraktion i et udkantsområde. Køberne kan ikke låne pengene, og det har spændt ben for rigtigt mange mulige handler, siger Benny Johansen.

Annonce

Køberne kan ikke låne pengene, og det har spændt ben for rigtigt mange mulige handler.

Benny Johansen, Munkholm Zoo

Et livsværk

Munkholm Zoo er Annelise og Benny Johansens livsværk.

I 25 år har de drevet og udviklet dyreparken, der med mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter byder på oplevelser for hele familien.

For et par år siden besluttede Annelise og Benny Johansen at sælge Munkholm Zoo.

Det skete i kølvandet på en periode med sygdom, da Benny Johnasen måtte gennemgå flere operationer i halsen.

- Vi er vilde med at drive Munkholm Zoo. Men ingen er udødelige, og vi vil også have gode år og tid til at nyde et dejligt otium, fortæller Benny Johansen.

Det store ansvar

Salgsopstillingen for Munkholm Zoo er sendt ud mellem 400 og 500 gange.

Benny Johansen fortæller, at ansvaret for at stå med 400 dyr også er med til skræmme potentielle købere.

- Det er et stort ansvar, som du står med døgnet rundt alle årets dage. De lange arbejdsdage passer heller ikke til alle mennesker, understreger Benny Johansen.

Munkholm Zoo koster 4,5 million kroner.

I løbet af salgsperioden er der ikke justeret ved prisen, og indehaverne har ingen forventninger om, at der kommer til at ske.

- I forhandlinger med mulige købere er det aldrig prisen, som har blokeret for en handel, siger Benny Johansen.

Munkholm Zoo

I 25 år har Munkholm Zoo ved Balle på Syddjursland været ejet og drevet af Annelise og Benny Johansen.

Munkholm Zoo har mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter, og den er tænkt som børnevenlig zoo med mange klappe– og kæledyr. Flere gange om dagen er der dyrefremvisninger med dyrepasserne, hvor gæsterne kommer helt tæt på de lidt mere eksotiske dyr.

Dyreparken dækker 21.000 kvadratmeter, og arealet tæller også cafeteria, beboelse samt andre bygninger.

I Munkholm Zoo er der mange grønne områder med borde og bænke. Dyreparken har også faciliteter til større selskaber fra eksempelvis virksomheder, som har mulighed for at låne et festtelt.

Dyrepark fortsætter

I øjeblikket synger højsæsonen på sidste vers i Munkholm Zoo.

Benny Johansen oplyser med tydelige jysk underdrivelse, at de seneste måneders besøgstal er rigtigt gode.

- Det er nok at glæde sig over. Men beslutningen om at sælge er truffet, og derfor sætter vi ikke gang i de store udviklingsprojekter. Det er lidt tamt og tilfredsstillende for mig, som er vild med at gå i gang med nye initiativer. Derfor håber jeg, at et salg snart falder på plads, forklarer han.

Indehaverne af Munkholm Zoo har ingen planer om at lukke dyreparken på grund af det manglende salg.

- Slet ikke. Vi er helt klar til endnu en højsæson i 2020, fastslår Benny Johansen.

I et par år har Benny Johansen forsøgt at sælge Munkholm Zoo på Djursland. Men det er ingen let opgave. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce