Annonce
Aarhus

400 har meldt sig til kommunal jobbank

Stadsdirektør Niels Højberg er glad for tilmeldingerne til kommunens jobbank, så kommunen har ekstra fagpersoner at trække på, hvis det bliver nødvendigt under corona-krisen. Foto: Axel Schütt

AARHUS: Den skulle lige løbes i gang, men så er det også strømmet ind med tilmeldinger til Aarhus Kommunes jobbank, der skal afhjælpe eventuelle mandskabsproblemer under corona-krisen. Til gengæld er der ikke meget træk på den endnu.

I alt 399 personer stod mandag formiddag tilmeldt jobbanken, hvor folk med en faglig uddannelse, typisk inden for sundhedsfagene kan melde sig til at være backup, hvis epidemien vokser voldsomt eller mange medarbejdere melder sig syge.

- Vi er meget tilfredse med antallet, hvoraf cirka en tredjedel i forvejen er ansat i Aarhus Kommune og resten kommer udefra. Vi er så småt begyndt at diskutere udflytning af nogle af dem til de mest kritiske funktioner, siger stadsdirektør Niels Højberg.

Annonce

Disse faggrupper

Ifølge personalechef Per Jensen er halvdelen af de 399 tilmeldte inden for de faggrupper, man gerne vil have et beredskab inden for:

  • 22 sygeplejersker
  • 14 SOSU-assistenter
  • 21 SOSU-hjælpere
  • 89 pædagoger og socialpædagoger
  • 54 omsorgs- og pædagogmedhjælpere

Ud over den centrale jobbank har de enkelte magistratsafdelinger lokale jobbanker, hvor de rekrutterer internt.

- Vi har fundet 10 i vores interne jobbank og én i den centrale. De interne er medarbejdere med sundhedsfaglig uddannelse typisk sygeplejersker, som sidder i administrative stillinger eller konsulentjob, som efter en introduktion kan komme ud og arbejde i hjemmeplejen, fortæller sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen, Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Nu begynder Superligaen og én ting tæller: AGF skal i top-seks

Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

Annonce