Annonce
forside

41-årig fængslet: Stjal parfume og køkkenmaskiner for 30.000

Indtil videre har flere tilsyneladende haft besøg af den 41-årige, der er kendt af politiet i forvejen. Modelfoto

En 41-årig mand blev torsdag morgen varetægtsfængslet i fire uger, efter at han havde meldt sig selv i forbindelse med to indbrud i århusianske virksomheder.

AARHUS: En 41-årig mand blev torsdag morgen varetægtsfængslet ved Retten i Aarhus, tiltalt for at have begået to virksomhedsindbrud i henholdsvis Aarhus C og Lystrup.

Manden er kendt af politiet fra andre indbrud og tyverier, og efter at have været i telefonisk kontakt med politiet, meldte han sig selv onsdag aften. Denne gang var der altså tale om to konkrete indbrud.

Det første begik manden 3. juni om morgenen, hvor han brød ind hos en virksomhed i Inge Lehmanns Gade og stjal køkkenmaskiner for omkring 20.000 kroner. 11. august var han så spil igen. Denne gang i Lystrup, hvor en virksomhed på Møgelhøj havde besøg af ham. Her stjal han parfume for omkring 10.000 kroner.

Begge virksomheder har videoovervågning på stedet, og da politiet fik set videoerne igennem, genkendte de den 41-årige.

Da manden allerede har flere domme bag sig, og faktisk også har en verserende sag kørende, anmodede anklagemyndigheden retten om at den 41-årige mand blev varetægtsfængslet. Den idé var retten altså med på. Manden nægtede i retten at have brudt ind, men erkendte selve tyverierne. Han kærede ikke varetægtsfængslingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce