Annonce
112

41-årig fik dom for adskillige overfald og voldtægter stadfæstet i landsretten

Sagen kørte for retten i Randers tilbage i februar, men blev anket på stedet af den dømte. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Onsdag blev der i landsretten sat punktum i en særdeles grov sag om flere tilfælde af vold, voldtægter og trusler begået mod to kvinder af en 41-årig mand fra Ulstrup.
Annonce

Randers/Viborg: Landsretten i Viborg stadfæstede onsdag 29. maj en dom fra byretten i Randers, hvor den 41-årige Mads Nørgaard Christensen fra Ulstrup blev idømt to år og seks måneders fængsel for flere tilfælde af voldtægt, vold og trusler mod to kvinder. Derudover blev han også dømt for ulovlig frihedsberøvelse og våbenbesiddelse.

Sagen blev ved byretten i Randers anket til landsretten af den dømte. Også statsanklageren ankede med henblik på at få skærpet straffen yderligere. Det endte dog altså som nævnt med en stadfæstelse af den oprindelige dom.

- Det her er en ekstremt grov sag med mange forskellige forhold, og derfor var min vurdering, at straffen skulle lyde på mindst tre års fængsel. Jeg er tilfreds med, at landsretten var enig i byrettens afgørelse i forhold til skyldsspørgsmålet, og at det ikke førte til en skærpelse, må jeg så tage til efterretning, fortæller statsanklager i sagen, Jesper Klyve.

Mads Nørgaard Christensen blev blandt andet dømt for i perioden mellem december 2013 og 2017 ad flere omgange at have sparket og slået en af kvinderne, begge dele både på kroppen og i ansigtet. Derudover blev han også fundet skyldig i at have revet hende i håret, taget kvælertag på hende og slået hendes hoved ind i en væg. Kvinden blev i samme periode tre gange udsat for forskellige typer af voldtægt begået i forbindelse med aldeles grove, voldelige overgreb.

Annonce

Dømt har skiftet navn

Den 41-årige blev i forbindelse med en af voldsepisoderne også dømt for frihedsberøvelse, i det han i 2016 skaffede sig adgang til kvindens bopæl, hvor hun lå og sov på en sofa. Manden rev den sovende kvinde så hårdt i håret, at hun faldt ned på gulvet, hvorefter han fortsatte med at slå og sparke hende.

Bagefter trak han hende ud i sin bil, og kørte hende hjem til sin bopæl, hvor han fortsatte overfaldet i adskillige timer.

Ved samme lejlighed truede han også med at slå kvinden ihjel, mens han tog kvælertag på hende. Mads Nørgaard Christensen blev derudover også dømt for to tilfælde af vold begået mod en anden kvinde, der blev sparket flere gange i hovedet og på kroppen og holdt for munden og næsen, så hun ikke kunne trække vejret.

Da Mads Nørgaard Christensen blev anholdt i oktober sidste år fandt politiet både en riffel og to haglgeværer på hans bopæl og i et værksted, og han blev derfor også dømt for at have brudt våbenloven.

Ifølge avisens oplysninger har den dømte under sagen skiftet navn til Jørgen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce