Annonce
Østjylland

41-årig mand havde pumpgun i bilen: Idømt fem et halvt års fængsel

Retten i Randers idømte den tiltalte 5,5 års fængsel. Arkivfoto: Annelene Petersen

Han er nu dømt for adskillige forhold - blandt andet at have kørt rundt med en pumpgun i bagagerummet, en signalpistol i bæltet og en kniv under armen.

Hammel/Randers: Det koster en 41-årig mand fra Hammel fem et halvt års fængsel, at han i tilbage i marts kørte rundt med en pumpgun i bilen, ligesom han også tidligere på året havde besiddet en Walther-pistol.

Straffen fastsatte retten i Randers, der mandag kendte den 41-årige skyldig i to forhold af ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, det ene på offentligt tilgængeligt sted, besiddelse af narko, narkokørsel og brugstyveri af en bil.

Det var den 15. marts, at en patrulje standsede den 41-årige i hans bil ud for hans lejlighed i Hammel. Betjentene havde mistanke om, at han havde stoffer på sig, og da den 41-årige virkede synligt nervøs, besluttede de at visitere ham og ransage hans bil. Det viste sig at være en god idé. I hans bælte sad en signalpistol, og under hans ene arm sad en kniv i en dertilhørende skede. I bagagerummet lå en skarpladt pumpgun med ekstra patroner.

Det viste sig, at den 41-årige havde brugsstjålet bilen og tilmed havde kørt med narko i blodet. Han blev anholdt på stedet, og fundene i bilen fik politiet til at undersøge både mandens og hans kærestes hjem nærmere.

Her fandt de, udover hash og amfetamin, også indikationer på, at han også tidligere havde haft en pistol. Pistolen kunne flere vidner bekræfte, at den 41-årige havde besiddet, hvilket han også blev dømt for.

Annonce

Bange efter trusler

I retten forklarede den 41-årige, at han havde anskaffet sig en pumpgun, fordi han var bange for nogle unavngivne personer, som havde truet ham.

Hans forklaring fandt retten dog ikke formildende, og anklager Laura Simoni Pedersen er godt tilfreds med dommen.

- Det var særligt skærpende, at den 41-årige kørte rundt med et skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted, hvor der var risiko for, at våbnet ville blive anvendt til fare for andre. Derudover var den tiltalte tidligere dømt for at have besiddet et skydevåben, hvilket også havde en betydning for straffen. Dommen viser imidlertid, at der bliver set meget alvorligt på våbenbesiddelse, hvis det sker i det offentlige rum, siger anklageren.

Den 41-årige ankede dommen. Han nægtede sig skyldig i begge forhold vedrørende besiddelse af skydevåben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce