Annonce
Aarhus

42-årig i retten for tyveri: Fire rumænske mænd stjal mobiltelefoner på Åboulevarden

De fire mænd blev anholdt på et diskotek på Åboulevarden. Foto: Kim Haugaard
Fire mænd blev natten til lørdag sigtet for tyveri af fire mobiltelefoner - en af dem kan blive sendt hjem til Rumænien.

AARHUS: En 42-årig mand fra Rumænien bliver mandag eftermiddag fremstillet i Retten i Aarhus med henblik på, at han skal sendes tilbage til hjemlandet.

Natten til lørdag blev han sammen med tre andre mænd - ligeledes fra Rumænien - sigtet for tyveri, da en patrulje fra Østjyllands Politi fandt fire forskellige mobiltelefoner på dem - som altså vel og mærke ikke var deres egne.

Patruljen blev kontaktet af en 25-årig kvinde klokken 2.35 natten til lørdag, fordi hun på dansegulvet på diskotek LouLou havde mærket en hånd række ned i hendes håndtaske og stjæle hendes telefon, uden at hun dog nåede at se, hvem der stjal den.

Da politiet kom ind på diskoteket, fik de fire mænd pludselig travlt med at komme ud, men blev tilbageholdt af dørmændene, indtil betjentene kunne nå hen til dem. Her fandt betjentene altså fire mobiltelefoner, som tilhører fire forskellige kvinder på diskoteket.

Den 42-årige er den eneste af de fire mænd, der bliver fremstillet med henblik på hjemsendelse, fordi han ikke har opholdstilladelse. De tre andre, som er henholdsvis 23, 25 og 29 år, bliver 'kun' sigtet for tyveri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Uheld forsinker trafikken på E45

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce