Giv agt Uber: Taxi-branchen tester ny app i Aarhus

Arkivfoto

Giv agt Uber: Taxi-branchen tester ny app i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks største taxi-selskab går til modangreb på app-baserede tjenester som Uber og Taxify. Våbnet hedder MOOVE og er en app, der ligner konkurrenternes.

Kørselstjenester som Uber og Taxify har længe været en torn i øjet på den etablerede del af taxi-branchen.

Mens de nye App-tjenester, der befinder sig i et lovgivningsmæssigt grænseland, forsøger at få styr på tilladelser og certificeringer, svarer branchen nu igen.

Og taxiselskabernes nye våben i kampen om kunderne er lånt hos udfordrerne: En ny App ved navn Moove, der både skal gøre det lettere, billigere og tryggere at køre med taxi.

Bag Moove står DanTaxi og 4x48 TaxiNord, der til nytår lægges sammen i det, der bliver Danmarks største taxi-selskab. Men det er planen at give alle lovlige taxiselskaber i Danmark mulighed for at benytte app'en.

- Vi har taget hul på fremtiden med inddragelse af al den nyeste teknologi for at få rystet branchens lidt støvede image af os. Vi har sænket priserne, så de er lavere end de nuværende taxipriser, og de er udregnet efter Google Maps bedste ruteforslag. Vi har sagt farvel til taxameter, som man kender det, og kunderne vil kende den præcise pris, inden man køber turen, fortæller Carsten Aastrup, direktør i 4x48 TaxiNord.

App'en testes i disse dage i Aarhus. På mandag rulles den ud til hele landet.

Når Moove er downloadet, bestilles og betales alle ture direkte i app'en. Prisen udregnes automatisk ud fra den billigste rute ved hjælp af Google Maps, der også medregner forhold som myldretidstrafik, snefald og trafikpropper.

Sådan virker MOOVE
Appen er tilgængelig i Apple's App Store og kræver iOS 8.En version til Android er på vej.

App'en udregner selv en pris ud fra startadresse, slutadresse og Google Maps' estimerede tid for turen.

Den pris, man ser på skærmen, er hvad man betaler for turen, uanset lyskryds og trafikpropper. Der er intet taxameter.

Prisen per tur bestilet gennem MOOVE ligger cirka 5-15 procent under prisen på en taxitur bestilt over telefon eller som gadetur.

Chauffører: Det lyder spændende

I lighed med eksempelvis Uber, giver Moove også brugerne mulighed for at vurdere turen og give chaufføren op til fem stjerner. Ja, faktisk bliver kunden afkrævet en rating, inden app'en kan benyttes igen.

- Man får navn og foto på chaufføren, så snart man bestiller. Det giver tryghed. Moove benytter udelukkende autoriserede taxier og professionelle chauffører, siger Carsten Astrup.

Kundevurderingerne bliver gemt i en database, og skulle det ske, at en chaufførs rating ryger helt i bund, vil denne chauffør ikke længere blive tilbudt ture gennem Moove.

Udsigten til faste priser og et ratingsystem med stjerner hilses i første omgang velkommen hos chaufførerne.

- Vi har længe haft brug for en hovedrengøring. Vi vil jo gerne have de bedste chauffører ud til kunderne og de værste helt ud af branchen, siger den århusianske talsmand for brancheforeningen Taxiførere i Danmark, Jan Wissing Spangaa.

Han kører selv for Aarhus Taxa og mener, at et ratingsystem kan blive en gevinst for både kunder og chauffører. Han ser dog også en risiko for usynlig uretfærdighed i sådan et system.

I hvert fald hvis en lav rating automatisk betyder, at chaufføren ikke får tilbudt ture gennem Moove, sådan som der er lagt op til.

- Forestil dig fem fulde tøser, der skal hjem fra en bytur. Hvor mange stjerner tror du, de giver chaufføren, når han fortæller, at de ikke må være fire på bagsædet og derfor skal bestille en større vogn?

I stedet for en algoritme, der udelukker chauffører med lav rating, bør beslutningen altid bero på en personlig samtale mellem chaufføren og taxiselskabet, mener Jan Wissing Spangaa.

Vi vil jo gerne have de bedste chauffører ud til kunderne og de værste helt ud af branchen.
Jan Wissing Spangaa

Giv agt Uber: Taxi-branchen tester ny app i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce