Digitalt Aarhus-bureau styrer Smukfest, Roskilde og stort verdensmesterskab

Novicell leverer også it-systemer til 2017-kulturhovedstadsprojektet, Smukfest og Roskilde Festivalen, når deres arbejdsopgaver, vagtplaner, bespisning, overnatninger og meget andet skal håndteres via platformen Venma.Foto: Kim Haugaard

Digitalt Aarhus-bureau styrer Smukfest, Roskilde og stort verdensmesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novicell i Højbjerg står bag den digitale platform, som skal styre 4500 frivillige og ledere til VM i sejlsport i Aarhus. Konsulenthuset har erfaringen med Smukfest og Roskilde Festival.

AARHUS: Arrangørerne regner med 400.000 tilskuere, når Aarhus er vært for verdensmesterskabet i sejlsportens mange discipliner i 2018.

Derfor er det lidt af en opgave, når de mange frivillige kræfter, ledere og officials skal have vagtplaner og opgaver til en af de største sportsbegivenheder på dansk grund nogensinde. Det århusianske konsulenthus Novicell skal stå for den opgave.

Omkring 4.500 officials, frivillige, pressefolk og andre skal der være styr på til VM i sejlsport. Det digitale konsulenthus Novicell, der skal håndtere blandt andet de frivillige ved begivenheden, er dog ikke uden erfaring i den slags. Novicell står også for den side af sagen til Smukfest og Roskilde Festival.

VM i sejlsport bliver en af de største sportsbegivenheder på dansk grund nogensinde, når det skydes i gang i Aarhus næste år.

Verdensmesterskabet holdes hvert fjerde år og er det samlede VM for alle olympiske sejlsportsdiscipliner. Arrangøren regner med trække op mod 1.500 deltagere, 4.500 trænere, ledere, officials, frivillige og journalister fra godt 100 lande.

- Det bliver en international mega-event i et omfang, der ikke er set tidligere i Danmark inden for sejlsport. Den sportslige del af eventen er i sig selv fire gange større end sejlsportsdelen ved OL, hvilket naturligvis vil tiltrække sig stor opmærksomhed, siger Klaus Natorp, chef for VM 2018-organisationen.

Festival platform er klar

Ved siden af de sportslige forberedelser arbejder VM 2018-organisationen samtidig på at skabe en stor, maritim folkefest på Aarhus Havn. Målet er at tiltrække 400.000 besøgende i løbet af de 14 dage, verdensmesterskabet står på.

Det store deltagerantal bliver selvsagt en stor, logistisk udfordring for VM 2018-organisationen. Det digitale bureau Novicell, der skal sikre logistikken omkring arrangementet, kører derfor sin it-platformen "Venma" i stilling.

Platformen, som Novicell har udviklet i samarbejde med Smukfest, bruges i dag til håndtering af frivillige i forbindelse med en række af landets største kulturarrangementer - herunder Smukfest, Roskilde Festival og Aarhus Kulturhovedstad 2017.

- Organisationer, der arbejder med frivillige står naturligvis over for mange af de samme udfordringer, og derfor er der god synergi i at dele platform. Samtidig giver platformen den nødvendige fleksibilitet i forhold til organisationernes individuelle behov, siger Per Kirchner, direktør i Novicell.

I forbindelse med VM i sejlsport skal de frivilliges arbejdsopgaver, vagtplaner, bespisning, overnatninger og meget andet håndteres via Venma. Det samme skal de mange forskellige akkrediteringer til trænere, ledere og journalister.

- Det er et utrolig stort og spændende projekt, og vi er virkelig stolte af, at VM 2018-organisationen lægger hele dette vigtige logistiske arbejde i hænderne på os, siger Per Kirchner.

VM 2018-organisationen og Novicell forventer, at man er klar til at lukke de første frivillige ind på platformen omkring 1. maj 2017.

Digitalt Aarhus-bureau styrer Smukfest, Roskilde og stort verdensmesterskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce