Når venskab bliver et købmandsregnskab

Kristian Kragelund har fire værker med på KP17. Dette er et af dem.

Når venskab bliver et købmandsregnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ædende onde og drømmende værker er med blandt usædvanligt mange udvalgte kunstnere på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus.

AARHUS: Ikke færre end 53 kunstnere er repræsenteret, når Kunstnernes Påskeudstilling, KP17, åbner i Kunsthal Aarhus 1. april. Det er det største antal siden 2010. Tættest på er KP11 med 48 udvalgte.

Fem meget kompetente censorer har valgt 112 værker ud blandt 1918 indsendte værker, som var leveret af 383 kunstnere. Siden 2010 har kun 2014 budt på flere værker, nemlig 122, mens tallet i 2015 var nede på 62.

Når censorerne har valgt mange, kan det forstås af deres samlede indtryk af jobbet. I fem dage har de gennemgået alle værkerne, og de har brugt tre omgange til at få finalisterne valgt ud.

- Der er nogle fabelagtige værker med, og de tåler gensyn mange gange. Der udfoldes en sjælden poesi, humor og opfindsomhed på udstillingen, skriver censorerne.

De fortsætter og mere detaljeret om værkerne:

- Der er enkelte ædende onde værker om venskab som et købmandsregnskab, men også smukke og drømmende værker, hvor kunstneren smelter sammen med naturscenarier, værker, der stiller sitrende spørgsmålstegn ved den europæiske identitet, og andre værker, der stiller spørgsmål til virkeligheden og får os til at undre os. Nogle værker tager direkte fat på vores hverdagsliv og ser på supermarkedernes kølediske med nye øjne. Der er drømmere, flanører, klovne, livsnydere, gudbenådede grafikere, fotografer, billedhuggere, videokunstnere og malere med. Udstillingen viser, at billedkunsten er en bolig med mange rum, og at det er her den fordomsfrie og demokratiske samtale om verdens tilstand kan finde sted. 

Censurkomiteen har bestået af Per Ahlmann, Lisbeth Bonde, Jesper Christiansen, Jesper Dyrehauge og Eva Koch.

   

 

 

 

KP17 og Spring
KP17 og Spring kan ses i Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13 fra 1. til 30 april.385 kunstnere har indsendt 1918 værker. 112 værker af 53 kunstnere er antaget. 40 er debutanter. 
Kristian Kragelund studerer på en kunstskole i London og er med på KP17 i Aarhus. Privatfoto
Kristian Kragelund studerer på en kunstskole i London og er med på KP17 i Aarhus. Privatfoto

Ungt talent fra London

Antallet af indsendte værker steg voldsomt i 2014, men er faldet lidt hvert år de følgende år.

- Det skal ses i sammenhæng med, at vi i 2014 for første gang bad om at få værkerne tilsendt elektronisk. Det gjorde det noget mere håndterbart for kunstnerne, og det har sikkert fået mange til at prøve dengang, siger Ole C. Hansen, der er forretningsfører i KP17 og Spring.

Han hæfter sig ved, at der blandt indsenderne også er erfarne folk samt et helt ungt talent, som går på skole i London.

Det er den 26-årige Kristian Kragelund, der har fået udtaget fire værker til udstillingen.

Han går på Central Saint Martins College of Art i London, hvor han studerer på tredje og sidste år. Han har tidligere lavet videokunst for store navne som Marc Jacobs og Trailerpark Festival.

På udstillingen uddeles to priser på hver 10.000 kroner, doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond. Det er KP-prisen og en publikumspris.

 

 

Når venskab bliver et købmandsregnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce