Annonce
Erhverv

45 år og stadig på toppen af byggeriet

Vupti. Så er en ny ordre pakket af intern sælger, Michael Bach, og klar til levering ude på taget hos kunden - en af de danske tagdækkere. Foto: Michael Svenningsen

Hetag Tagmaterialer A/S er en af Danmarks største leverandører til tagdækkerbranchen. Forretningsmodellen tæller både levering direkte på taget som en del af servicen samt rådgivning og beregning af tilbud. Størrelsen betyder, at Hetag ofte udarbejder tilbud for forskellige tagdækkere, som byder på samme projekt. - Det er ikke et problem, siger afdelingsdirektøren.

HEDENSTED: Når der er godt gang i byggeriet, så er der også travlt hos Hetag Tagmaterialer A/S på Lundagervej.

Her bliver mellem 100-120 paller tagpap læsset af om dagen, mens omtrent 200 paller tagpap, isolering, befæstningsmaterialer og gas hver dag bliver gjort klar til levering på taget hos kunderne - de danske tagdækkere.

Sådan har det foregået - omend ikke i denne størrelsesorden - i snart 45 år. For 1. april kan handelsselskabet fejre jubilæum. 45 år på toppen af byggeriet i bogstaveligste forstand.

Vagn Clausen grundlagde firmaet, ligesom han gjorde det med Hetag Tagdækning A/S to år tidligere og begyndte at importere tagpap fra Tyskland. Navnesammenfaldet betyder, at Hr. og Fru Jensen med mellemrum ringer til handelsselskabet, når de har brug for at få en tagdækker forbi villaen eller sommerhuset.

- Men vi har heldigvis mange gode samarbejdspartnere rundt i hele landet alt afhængig af, hvor de bor, som vi kan hurtigt sende dem videre til, siger Kristian Jensen, afdelingsdirektør i Hetag Tagmaterialer med et smil.

Annonce
120 paller tagpap bliver læsset af hos Hetag Tagmaterialer i Hedensted om dagen, mens 200 paller inklusive isolering, befæstningsmaterialer og gas forlader matriklen igen dagligt. Foto: Michael Svenningsen

Testcenter i Vejen

Danskproduceret tagpap af mærket Phønix Tag Materialer A/S udgør langt størstedelen af salget hos Hetag Tagmaterialer. Den anden del er belgisk import og kommer fra en leverandør i Antwerpen.

For at sikre kvaliteten benytter Hetag Tagmaterialer sig af Phønix Tag Materialers laboratorium i Vejen med Nordeuropas eneste sugekasse (vindtunnel) til test af produkterne.

- Der er stor forskelle på kvaliteten inden for tagpap - og vi sikrer, at produkterne er fleksible og klare temperaturudsving i testcentret, og at befæstigelsen kan holde til de kraftige storme, som vi har fået flere af, forklarer Kristian Jensen.

Han tilføjer, at det uvildige organ ETA Danmark på baggrund af feltundersøgelser fra Statens Byggeforskningsinstitut har lavet en uafhængig Teknisk Godkendelse til Anvendelsen - også kendt som en TGA - som hæver det estimerede antal leveår for en af Phønix Tag Materialers to-lags løsninger til mindst 50 år under forudsætning af, at taget er udført korrekt.

Tidligere kunne bygherren forvente en levetid på 30 til 35 år, før en udskiftning ville være nødvendig.

Lager- og logistikchef Michael Nielsen t.v. har været en del af Hetag Tagmaterialer i 15 år, mens afdelingsdirektør Kristian Jensen kom ind i firmaet for halvandet år siden. Foto: Michael Svenningsen

Når det brænder på

Kvalitetstesten er en af de måder, som ifølge afdelingsdirektør Kristian Jensen gør Hetag Tagmaterialer til "et sikkert valg" for kunderne, der er tagdækkere i hele landet fra enkeltmandsfirmaer til forretninger med mere end 50 ansatte.

En anden væsentlig parameter er forretningsmodellen, som udover at tilbyde dag-til-dag levering på selve taget, så tagdækkeren hurtigt kan komme i gang med sin brænder, også indeholder en lang række administrative ydelser for kunderne.

- Vi har samlet det hele under ét tag i det, vi kalder vores Premium Club. Her rådgiver vi blandt andet i forhold til tilbud, sagsstyring, juraen i AB18 og entrepriseret. Det betyder, at vi har folk her i huset, som hjælper vores kunder, hvis der opstår en twist ude på byggepladsen. Det er en stor styrke for den enkelte tagdækker at have i baghånden, når for eksempel en tømrer presser på for at overholde en tidsplan. Tagdækkeren kan så tage kontakt til vores enterpriseret-afdeling og få vejledning i, hvilke forbehold han bør tage for at udføre arbejdet, og det hjælper som regel på situationen derude, siger Kristian Jensen.

Omtrent en tredjedel af kunderne er medlem af Hetags Premium Club.

- Premium Club er ikke et sted for alle. Det er dialogen med den enkelte tagdækker, der afgør, om setuppet passer, fortsætter Kristian Jensen.

I 2011 talte Hedensted-virksomheden 11 ansatte. I dag er de 18 medarbejdere hos Hetag Tagmaterialer. En af dem er salgsbackup Michael H. Hansen, der her har fået besøg ved skærmen af afdelingsdirektør Kristian Jensen t.v. og lager- og logistikchef, Michael Nielsen. Foto: Michael Svenningsen

Flere tilbud på samme projekt

Forretningsmodellen betyder også, at Hetag Tagmaterialer ofte beregner tilbud for flere tagdækkere, som byder på det samme projekt. Men det er ikke et problem, bedyrer afdelingsdirektøren.

- Det er en del af vores dna, at vi tager byggesager ind på vores bord, regner på det og rådgiver vores kunder. Det foregår altid i fortrolighed og i et tæt samarbejde baseret på tillid, forklarer Kristian Jensen.

- Vi tager det administrative bøvl for dem. Mange tagdækkere er bedst ude på byggepladsen med deres brænder i hånden, og vi har en kunde, der er gået fra at være én mand med én brænder til at være en virksomhed med 28 medarbejdere med vores model, oplyser afdelingsdirektør Kristian Jensen, der skiftede spor fra forsikringsbranchen til at være ny i en nichebranche for halvandet år siden.

- Der er en helt anden nærhed til kunderne her, end jeg har været vant til, og du kan hurtigt måle i hvilken retning, det går, siger han.

Foto: Michael Svenningsen

Endnu et godt år i 2018

Retningen har været god siden november 2011, hvor Hetag Tagmaterialer rykkede ind på den nuværende matrikel med 3500 kvadratmeter under tag og 10.000 kvadratmeter udenomsareal.

Virksomheden er vokset med kundetilgangen og tæller i dag 18 medarbejdere. Dertil kommer fem kranbiler til levering, der er tilknyttet via en lokal vognmand.

De seneste to regnskaber for 2016 og 2017 landede begge i et plus på 5,5 mio. kroner og 5,6 mio. kroner før skat. Det næste regnskab er på trapperne.

Forventningen er, at det er offentliggjort før 45-års dagen 1. april, og at det også bliver værd at fejre.

- Efter to næste identiske år fik vi et løft i 2018, fordi branchen har det godt, og vi har taget vores andel og mere til, siger Kristian Jensen, der glæder sig til jubilæumsfesten, som bliver holdt på dagen.

Her er kolleger, kunder, leverandører og grundlæggeren Vagn Clausen inviteret til tapas. Borgmester Kasper Glyngø (S) holder festtalen, mens lokalskjald og musicalsanger Stig Rossen er booket til underholdningen.

Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce