Annonce
Østjylland

45 fulgte med hjemmefra: Stilfærdigt borgermøde om udviklingen i kommunens største by

Umiddelbart var der emner nok at tage fat på set i lyset af de mange planer for udviklingen af Horsens, men den digitale mødeform var tydeligvis ikke befordrende for debatlysten, da kommunen mandag aften holdt det tredje af i alt fem borgermøder om den kommende kommuneplan. Arkivfoto
De få tilhørere fik præsenteret de overordnede linjer, men der kom aldrig rigtig gang i debatten mandag aften på det tredje af i alt fem borgermøder om den kommende kommuneplan.

Horsens: Byudvikling i området omkring Ane Staunings Vej, vandkvaliteten i Hatting Bæk og kommende trafikale udfordringer i Horsens by.

Det var nogle af de temaer, der havde tilhørernes interesse, da borgmester Peter Sørensen (S) og en lille håndfuld embedsmænd mandag aften var værter for det tredje af i alt fem digitale borgermøder om forslaget til kommuneplanen for 2021-2033.

Kommuneplanforslaget er i høring frem til 29. juni, og den skal vedtages af byrådet, inden året er omme. I den kan man læse om planerne for kommunens fysiske udvikling de næste 12 år,  om skovrejsning, klimatilpasning, nye potentielle boligområder og meget mere.

Annonce

Denne aften var geografien afgrænset til Horsens by, Hatting, Sejet og Endelave - det befolkningsmæssigt klart største område i forhold til de planlagte borgermøder. Men fremmødet var beskedent.

Ifølge Peter Sørensen var der 45 tilhørere fra starten klokken 19. Mødet var sat til at vare fra klokken 19 til kl. 20.45, men klokken 20.13 løb man tør for spørgsmål - i hvert fald dem, som panelet umiddelbart kunne svare på.

11 spørgsmål blev stillet, og de blev besvaret ganske hurtigt.

Hvad er en kommuneplan?

En kommuneplan er den overordnede plan for den fysiske udvikling i Horsens Kommune.

Planen omfatter alle arealer i kommunen.

Den gælder for en periode på 12 år, men hvert fjerde år skal byrådet tage stilling til, om den skal ændres helt eller delvist eller genvedtages med samme indhold.

Fra starten beklagede Peter Sørensen, at mødet på grund af corona ikke kunne holdes ansigt til ansigt, og det var da også tydeligt, at den virtuelle mødeform ikke rigtigt tillader den gode debat.

Det hjalp nok heller ikke på debatlysten, at der blev lukket for spørgsmål kl. 19.55, umiddelbart før spørgerunden gik i gang, og der derfor ikke var mulighed for opfølgende spørgsmål.

Boliger og høje huse

I forhold til de tidligere omtalte planer for området fra Forum Horsens til Ane Staunings Vej bekræftede byplanchefen, Anne Schmidt Andersen, at kommuneplanforslaget lægger op til, at der kan bygges mange boliger, over 300, og høje huse i området. Det vil kunne ske i sammenhæng med videreførslen af Langmarksvej via Ane Staunings Vej til Vestergade.

Hatting Bæk var der et meget konkret spørgsmål om: "Hvordan står det til med vandkvaliteten set i lyset af boligudstykningerne i Hatting". Her svarede naturchef Flemming Larsen, uden at gå i detaljer, at der rigtigt nok havde været en episode med et uheldigt udslip til bækken, men at der var taget hånd om det.


Det stiller krav til infrastrukturen, når mange skal bo her, og vi har meget store projekter på vej. Men jeg kan ikke love, at vi ikke også i fremtiden vil skulle holde stille. Det gør man i alle byer.

Peter Sørensen (S), borgmester


Og så var der trafikken - og det klassiske spørgsmål: "Hvordan vil kommunen sikre plads til trafikken, når der flytter en masse mennesker til kommunen, og vejene i forvejen er belastede?"

Svaret fra trafikchefen, Allan Lyng Hansen, var, at det er der taget højde for i kommunens trafikplan, Trafik 2030. Og Peter Sørensen supplerede:

- Det stiller krav til infrastrukturen, når mange skal bo her, og vi har meget store projekter på vej. Men jeg kan ikke love, at vi ikke også i fremtiden vil skulle holde stille. Det gør man i alle byer.

Annonce

Dagligvarer i Sejet og på Endelave

Der kom ingen spørgsmål om udviklingen i Sejet, men Anne Schmidt Andersen bemærkede i sit indlæg, at der er store planer for den lille landsby, der i kraft af den kommende omfartsvej syd kommer til at ligge mere centralt, end den gør i dag. Planerne omfatter boliger og muligheden for en lokal dagligvarebutik.

Og Endelave? Ja, der kom ingen spørgsmål om kommunens ø, men Anne Schmidt Andersen havde en enkelt nyhed med. Der åbnes nu op for, at der kan etableres en dagligvarebutik på op til 1200 kvadratmeter på øen. Om det tager udgangspunkt i konkrete planer, sagde hun dog ikke noget om.

Så man ikke med mandag aften, er der mulighed for et se en båndet udgave af borgermødet på horsens.dk/kommuneplan.dk. Her kan man også se optagelser af de to tidligere borgermøder, der tog udgangspunkt i byerne uden for Horsens.

Borgermøder om kommuneplanen

  • Tirsdag 18. maj 2021 kl. 19-21: Mødet handler om det område, der dækker Brædstrup, Sdr. Vissing, Nim, Lund og Østbirk. (er afholdt)
  • Onsdag 26. maj 2021 kl. 19-21: Mødet handler om det område, der dækker Egebjerg, Gedved, Hovedgård og Søvind. (er afholdt)
  • Mandag 7. juni 2021 kl. 19-20.45: Mødet handler om det område, der dækker Horsens by, Hatting, Endelave og Sejet. (er afholdt)
  • Tirsdag 8. juni 2021 kl. 19-20.30: Temamøde om den grønne og blå kommune - Landskab, natur og friluftsliv.
  • Tirsdag 15. juni 2021 kl. 19-20.30: Temamøde om den gode kommune at bo og drive erhverv i - Byudvikling, byvækst og byomdannelse.

Møderne afholdes digitalt. Forslaget til den nye kommuneplan kan læses på www.horsens.dk/kommuneplan. Her kan man også læse mere om de fem borgermøder, og hvordan man deltager i dem.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Ioan vil være første udlænding i regionsrådet: Lille Davids død blev sidste skub mod politik

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce