Kunsthallen åbner sig mod gaden

Her kommer den nye indgang til Kunsthal Aarhus. Direktør Iben Mosbæk på hjørnet af Christiansgade og J. M. Mørks Gade. Hækken er væk. Foto: Hans Petersen

Kunsthallen åbner sig mod gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny indgang og lettere adgang til Kunsthal Aarhus, der får en lille park i byen.

AARHUS: Nu sker det. Den stilfulde 100-årige Kunsthal Aarhus i J. M. Mørks Gade har længe haft ønsker om at åbne sig mere ud mod de omliggende gader. Lige nu er arbejdet i gang.

Når det hele er færdigt, vil kunsthallen nærmest stå med åbne arme mod omgivelserne med en invitation til at kigge indenfor i parken og arkitekt Axel Høeg-Hansens 100 år gamle bygning. Der er gratis adgang.

I bygningen er både udstillinger, arrangementer og en veldrevet café. I det hele taget er der i de senere år kommet meget mere gang i det gamle hus med et nyere og yngre publikum, heraf mange studerende på Aarhus Universitet.

Et skift i typer af udstillinger tiltrækker også yngre grupper.

Så åbent er der nu mod Chrstiansgade. Den nye indgang skal være under det røde tag forrest. Foto: Hans Petersen
Så åbent er der nu mod Chrstiansgade. Den nye indgang skal være under det røde tag forrest. Foto: Hans Petersen

Åbning 26. maj

I de her dage arbejder folk fra entreprenørfimaet Danjord med at udføre landskabsarkitekt Kristine Jensens tegnestues planer.

To hække mod Christiansgade er fjernet, men hækkene hele vejen rundt skal væk. En ny indgangssti bliver lavet på hjørnet, hvor J. M. Mørks Gade møder Christiansgade, og derfra bliver man ledt ind i den nye indgang ved husets nyeste del. Det er meningen, at gæster skal kunne gå på græsset fra Christiansgade og ned til kunsthallen.

Arbejdet ventes at være klar allerede midt i maj, og der bliver officiel åbning fredag 26. maj. Det nye parkanlægbliver kombineret med de nye bænke, som de to franskmænd, designere i verdensklasse, brødrene Ronan og Erwan Bouroullec, har skabt. Den nye park får møbler fra firmaet Hay og lavet specielt til kunsthallen.

Vi ændrer folks opfattelse af, hvordan kunsthallen og området kan bruges
Iben Mosbæk, administrerende direktør i Kunsthal Aarhus

Solidt sted

- Vi ønsker at ændre folks opfattelse af, hvordan kunsthallen og området kan bruges. Folk kan være i området, selv om de ikke skal i kunsthallen. De kan bruge cafeen eller bare opholde sig i det grønne, grille, hygge eller bare slappe af. Det her er første del af en helhedsplan, hvor vi også vil flytte indgangen i huset, så den bliver tydeligere fra Christiansgade. Den er allerede tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller. Nu skal vi skaffe pengene, siger Iben Mosbæk, administrerende direktør i kunsthallen.

Parken vil også blive brugt til udstilling af skulpturer, men ikke nødvendigvis faste.

- Vi er et dynamisk sted, hvor der hele tiden sker nye ting, et museum uden vægge, siger Iben Mosbæk.

Hun glæder sig over et stadig øget besøg i kunsthallen.

- Vi er blevet et virkelig solidt sted, der er i fremdrift. Det kan også fondene se, så vi håber på penge derfra til helhedsplanens anden del, siger Iben Mosbæk.

Kunsthallen åbner sig mod gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce