Annonce
Aarhus

452 senge og funktionelt design: Smugkig på nyt hostel i Mølleparken

Det gamle hovedbibliotek i Mølleparken laves om til et nyt design hostel, der åbner marts 2020. Foto: Axel Schütt
Brøchner Hotels står bag det nye hostel, der i marts 2020 åbner i den ikoniske bygning i Mølleparken, der tidligere har huset Aarhus' hovedbibliotek. Nu løfter hotelkæden lidt af sløret for, hvordan det nye hostel kommer til at se ud - i hvert fald indvendigt.

AARHUS: En helt ny form for hostel ser dagens lys i marts 2020, når Brøchner Hotels rykker ind i hovedbibliotekets gamle lokaler i Mølleparken.

Book1, som det nye hostel kommer til at hedde, får 452 senge, og kommer til at adskille sig lidt fra et hostel, som vi kender det.

- Det bliver et nyt uset hostelkoncept, siger Nickolas Krabbe Bjerg, der er administrerende direktør i Brøchner Hotels, i en pressemeddelelse.

Navnet er først og fremmest en henvisning til det tidligere bibliotek, men det henviser også til at reservere én seng, fortæller Nickolas Krabbe Bjerg.

Book1 er gjort så digital som muligt, og det betyder, at gæsterne bruger deres private mobil som nøgle til værelser eller private skabe, hvis man sover på sovesal. Derudover bruges mobilen til at tjekke ind og ud samt betale for regningen.

"Vær privat sammen med andre", lyder konceptet. På sovesalen er sengene 140 centimeter brede og med forhæng foran. Illustration: Brøchner Hotels

Konceptuelt design

Når Book1 rykker ind, vil man sørge for at bevare elementer og referencer til bygningens oprindelige og historie, dog tilført nyt design.

- Design spiller en essentiel rolle, og det skaber en følelse af, at man som gæst kan være "privat sammen" i de områder, der er fælles, siger Nickolas Krabbe Bjerg.

Man har fundet inspiration til de "pod dorms", som man finder på Book1, i udenlandske pod- og capsule hotel, hvor konceptet er, at man sover blandt andre, men er privat i sin egen seng.

Konkret fungerer det sådan på Book1, at sengene er 140 centimeter brede og har et gardin, der kan trækkes for.

- Sengenes funktionalitet er med til at gøre op med de traditionelle køjesenge. Det skaber privatliv, selvom man sover flere mennesker i ét rum, siger Nickolas Krabbe Bjerg.

På de værelser, hvor der sover flere sammen, er er desuden installeret intelligent belysning med sensorer, der sørger for at kun gulvet, og ikke hele rummet, oplyses når gæster kommer ind i sovesalen om natten-

- På den måde forstyrrer man heller ikke de andre gæster, siger Nickolas Krabbe Bjerg.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce