Annonce
Sport

46-årig århusiansk leoparddræber bokser lørdag sin vigtigste kamp

Lolenga Mock (tv) med sit karakteristiske leopardskind rundt om shortsene. Arkivfoto: Uffe Weng/Scanpix.

46-årige Lolenga Mock bokser lørdag aften mod Avni Yildirim om retten til en kamp om WBC-VM-bæltet i super-mellemvægt. Ifølge hans træner har han aldrig stået skarpere.

BOKSNING: I boksning handler det altid om at finde "The Next Real Deal", den næste store stjerne. Tyson, Holyfield, Ali, Nielsen eller Kessler. Promoterne er ikke sene til at råbe op om, at nu har de fundet ham. Ham, der tager alle bælterne og kan lade sig hylde som den bedste.

Når Lolenga Mock går i ringen lørdag vil der ikke stå en promoter og kalde ham for den næste store. Han fik sin debut 5. maj 1991. Han er nu 46 år gammel, og har efterhånden holdt flere længere pauser, hvor bokseentusiaster har troet, at karrieren var slut.

Nu står han så foran karrierens hidtil største kamp. Tyrkiske Avni Yildirim er modstanderen, og vinderen får en kamp mod WBC-verdensmesteren i supermellemvægt, David Benavidez. Begge er i øvrigt født efter århusianske Lolenga Mock boksede sin første kamp.

Annonce

Han slår som en hest sparker i øjeblikket. Så jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at slå hans modstander (Avni Yildirim, red.) i gulvet på et tidspunkt i kampen

Ivor De Lima

Ifølge BoxRec har Lolenga Mock bokset i alt 57 kampe. De 42 af dem har han vundet (13 på knockouts), fjorten har han tabt (en på knockout) og en enkelt er endt uafgjort.Han er født og opvokset i Zaire (nu Den Demokratiske Republik Congo) og flygtet til Danmark, grundet borgerkrigen i hans hjemland.

Noget af det, der ifølge Ivor De Lima gør Lolenga Mock til en god bokser, er, at han kan tage imod et slag. Arkivfoto: Mogens Flindt/Scanpix

Et andet bagland

Så hvordan kan det være, at Lolenga Mock først får den vigtige kamp så sent i karrieren?

- For to år siden startede vi op igen efter, at Lolenga Mock var stoppet. Vi aftalte dengang med Mogens (Palle, dansk boksepromotor red.), at han skulle lave en titelkamp til ham. Men hver gang vi havde vundet en kamp og var kommet et skridt videre, kom Mogens med en masse undskyldninger, siger Ivor De Lima træner for Lolenga Mock.

- Så efter Lolenga Mock vandt over den tidligere verdensmester (Dmitrii Chudinov, red.) tilbage i januar, og Mogens stadig kom med en masse undskyldninger, blev vi enige om, at vi skulle finde et andet management, uddyber han.

Det har de fået med MTG, der hurtigt fik stablet en vej til en titelkamp på benene for Mock. Derfor mener Ivor De Lima også, at det er ekstra vigtigt, at han og Lolenga Mock, får lagt godt fra land, så de får vist deres nye management, at der endnu sagtens kan arrangeres store kampe for den aldrende bokser.

Overværede Ali mod Foreman

Lolenga Mocks vej ind i bokseverdenen har været en anden, end de flestes. Der er lavet et utal af film om unge mennesker, der har haft en svær opvækst og på den ene eller anden måde har brugt boksningen som udvej, og det er de samme historier man oftest hører, når en ny bokser er på vej frem.

Lolenga Mocks vej ind i sporten er anderledes og måske endnu bedre egnet til det store lærred end de sædvanlige historier. Han er vokset op i det tidligere Zaire (nu Den Demokratiske Republik Congo, red.). Som toårig overværede han "Rumble in the Jungle", den legendariske boksekamp mellem Muhammad Ali og George Foreman, der foregik i Zaires hovedstad Kinshasa.

Kampen gjorde, at boksning blev kæmpestort i hele landet. De boksede i skolerne og folket snakkede om boksning, som vi herhjemme gør om fodbold.

Men ikke alt var, som det er herhjemme. For da Lolenga Mock blev 18 år, skulle han bevise sit værd og bestå en manddomsprøve i hjembyen. Den gik ud på, at han sammen med syv andre unge mænd blev sendt ud i regnskoven for at slå en leopard ihjel.

Efter at have opholdt sig i regnskoven i to måneder fandt hans gruppe af teenagedrenge endelig en leopard. Og fordi det var den nu 46-årige bokser, der stak det sidste spyd i dyret, fik han æren af at få skindet fra dens hoved og ryg. Derfor er han ofte klædt i leopardpels både når han er i ringen og på vej til den.

Som en hest sparker

Det vil han også være, når han træder ind i ringen lørdag. Og Ivor De Lima fortæller, at han kommer til at være mere klar end nogensinde før.

- Indenfor de seneste to år har vi næsten haft kampe hver anden måned. Han har haft otte kampe på et år. Så det var meget hårdt. Hans hænder nåede ikke engang at hele. Så bare det, at vi har haft en lille pause fra januar til nu, er en væsentlig faktor, da hans hænder nu er ligesom en ung knægts, siger Ivor De Lima.

- Han slår som en hest sparker i øjeblikket. Så jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at slå hans modstander (Avni Yildirim, red.) i gulvet på et tidspunkt i kampen. Det er vi nødt til at arbejde hårdt for, fordi kampen er i Tyskland i det område, hvor han bor. Så det er hans hjemmebane, fortsætter Ivor De Lima.

Men hvordan kan 46-årige Lolenga Mock have en chance mod en 27-årig bokser, der ikke engang var født, da Mock boksede sin første kamp?

- Han har aldrig røget eller drukket. Du kan ikke ønske dig en mere dedikeret bokser. Han har en krop som en på 30, fortæller Ivor De Lima.

- Men der er noget særligt ved ham. Han er bygget som en gladiator kan du sige, men det kommer også af hans mange års træning. Af natur er han stærk og når man samtidig har dyrket det, så er det godt, siger Ivor De Lima.

Lolenga Mock bokser kampen mod Avni Yildirim i Friedrich-Ebert-Halle i Ludwigshafen, og kampen kan ses på den tyske tv-kanal Sport1 og på TV3 Max 20.30.

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce