Annonce
112

46-årig mand indrømmer ildspåsættelse: - Jeg håber bare, at alle er okay

Branden blev anmeldt klokken 21.01, og da politiet kom til stede var der høje flammer i huset, og der sad to beboere fra ejendommen på taget. Foto: Local Eyes
Den 46-årige mand, der er sigtet for og indrømmer forsætlig brandstiftelse af sin egen lejlighed i Grenaa, blev varetægtsfængslet i fire uger på psykiatrisk afdeling.
Annonce

Randers: I blåt overtrækstøj og sorte klipklappere sad den 46-årige mand i grundlovsforhør i retten i Randers søndag formiddag. Han indrømmede, at have tændt ild på sin egen lejlighed i Korsgade i Grenaa lørdag aften.

Han er erklæret skizofren, og han hører stemmer, de taler mest om at han skal begå selvmord, fortalte han i grundlovsforhøret.

- Jeg husker, at jeg var i byen med min ekskæreste, og jeg havde drukket, men hvordan jeg kom fra værtshuset og til lejligheden, hvor jeg pludselig stod med en dunk og strintede benzin i stuen, det husker jeg ikke. Jeg havde en lighter i brystlommen, for jeg ryger, og da jeg havde tændt ilden, gik jeg ud. Og ned mod Plantagen og stranden.

- Hvorfor gik du ned mod stranden, spurgte anklager Anne-Mette Wiese, Østjyllands Politi.

- Jeg ville drukne mig selv. Men så lå jeg og rodede rundt i skovbunden og sov måske også lidt. Da jeg vågnede, så jeg lys i et af husene, bankede på og bad om at de ringede efter politiet, sagde den 46-årige.

- Kan du huske, at det sagde "boom", da du tændte ilden, spurgte anklageren.

- Nej, det kan jeg ikke, svarede den 46-årige.

Han kunne heller ikke huske, at han havde forklaret det sådan til politiet, da han blev afhørt. Han blev anholdt kørt før midnat lørdag aften.

Annonce

Vidste ikke at der var nogle hjemme

Branden blev anmeldt klokken 21.01, og da politiet kom til stede var der høje flammer i huset, og der sad to beboere fra ejendommen på taget. De var blevet fanget af ilden i opgangen, og kunne ikke komme ud, men søgte i stedet for i sikkerhed på taget.

Klokken 21.08 ankom beredskabet med en stigevogn og gik i gang med både at slukke ilden og få de to på taget ned, lød det i politiets papirer.

Den 46-årige var ikke klar over, om der var nogen hjemme i lejlighederne i huset, forklarede han.

- Hørte du stemmer, da du satte ild til, spurgte anklageren.

- Det ved jeg ikke. Det må jeg jo have gjort, svarede den sigtede.

Idet anklageren bad om varetægtsfængsling i surrogat, hvilket betyder, at den sigtede ikke skal sidde i arresten, men indlægges på psykiatrisk hospital, ville forsvareren Ole Bukhave ikke protestere.

- Det er helt undtagelsesvist, at jeg ikke gør det, men det er tydeligt for enhver, at behandling er påkrævet her, sagde forsvareren.

Dommer Astrid Lohmann Knudsen ville vide om den 46-årige var i behandling for sin sygdom, og det var han siden i tirsdags, svarede han.

- Ved egen læge, før har jeg været ved lokalpsykiatrien, svarede han.

Annonce

Der blev taget hensyn

Alle i retten tog hensyn til, at den 46-årige var syg, så alt blev fortalt i almindelige vendinger og gentaget flere gange, lige som den 46-årige flere gange blev spurgt, om han forstod, hvad der blev sagt.

Da han fik muligheden for et sidste ord, inden dommeren traf sin afgørelse, sagde han.

- Jeg håber bare, at alle er okay.

- Det er de, efter det jeg har læst mig til, så er de sluppet fra det uden skader. De er bare forskrækkede, svarede Astrid Lohmann Knudsen.

Hun mente, at der var begrundet mistanke om at han havde startet branden, og at der var gentagelsesrisiko, hvis han blev løsladt. Hendes kendelse lød på fire ugers varetægtsfængsling i surrogat, frem til onsdag 17 april.

Branden blev anmeldt klokken 21.01, og da politiet kom til stede var der høje flammer i huset, og der sad to beboere fra ejendommen på taget. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-podcast: Første sejr over FCK i 11 år - er der dømt sølvjagt nu?

Annonce