Et grønnere Aarhus: 10.000 nye bytræer skal plantes frem mod 2025

Der findes allerede flere grønne områder i Aarhus, men ikke nok. Fra nu og til 2025 skal der plantes 10.000 træer for at gøre byen endnu grønnere. Foto: Axel Schütt

Et grønnere Aarhus: 10.000 nye bytræer skal plantes frem mod 2025

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune skal være grønnere, og derfor er planen, at der frem mod 2025 skal plantes 10.000 nye træer i byen. Borgerne kan være med til at bestemme, hvor de skal plantes.

AARHUS: Byen skal være grønnere. Derfor foreslår Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, at der frem mod 2025 plantes 10.000 nye bytræer.

Planen er, at træerne skal plantes i gader, ved veje, i parker og på byernes pladser. Men det er endnu ikke fastsat, hvor træerne skal placeres.

Kristian Würtz vil gerne inddrage århusianerne i beslutningen om, hvor træerne skal plantes, og derfor kan borgere i Aarhus fra mandag være med til at foreslå, hvor træerne skal plantes.

En af måderne at ønske et træ på er ganske nem, hvis man har en smartphone. Den allerede eksisterende app 'Aarhus BorgerTip' har fået tilføjet funktionen 'Ønsk et træ', hvor man på et kort kan markere de steder, hvor man synes, træerne skal plantes.

Sådan ønsker du et træ
Der er tre muligheder for at ønske placeringen af et træ:

1. Download appen 'Aarhus BorgerTip' og vælg kategorien 'Ønsk et træ' i menuen. Nu kan du beskrive, fotografere og angive på et kort, hvor du mener, at der skal plantes et træ (foto er valgfrit).

2. Kig forbi Den Grønne Ambassade på Bispetorvet og marker dit ønske på det store Aarhus-kort med en grøn knappenål. Den Grønne Ambassade har åbent tirsdag-torsdag klokken 13 til 16 og lørdag klokken 11 til 14.

3. Find Aarhus-kortet, når det besøger disse tre steder: 7. september ved Kvickly i Åbyhøj (klokken 15.00 til 16.00), 11. september ved Super Brugsen i Lystrup (klokken 15.00 til 16.00) og 14. september på Viby Torv (klokken 14.30 til 15.30).

Et grønnere Aarhus

Træerne skal bidrage til et grønnere Aarhus, som øger livskvaliteten og gør byen til et bedre sted at færdes i.

- Vores by vokser, og det er nødvendigt at sørge for flere grønne områder i forskellige former, så Aarhus bliver ved med at være et dejligt sted at være. Vi skal have det grønne endnu tættere på og helt ind i byen, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Udover plantningen af de 10.000 træer har rådmanden en række andre forslag, der skal bidrage til et grønnere Aarhus.

Forslagene lyder blandt andet, at hver gang der fældes ét træ inden for Ringgaden, skal der stilles krav om, at der plantes to nye, ligesom at indfaldsvejene til byen skal være grønne alléer, så man ikke er i tvivl om, at man kommer til en grøn by.

Kristian Würtz forventer, at de konkrete initiativer bliver en del af de kommende budgetforhandlinger.

I første omgang er det muligt at ønske et træ frem til 29. september.

Et grønnere Aarhus: 10.000 nye bytræer skal plantes frem mod 2025

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce