En uge med filmfoodfestival: Mad og film i skøn forening

Mai Damgaard Rasmussen står bag Foodfilmfestival, der kort sagt handler om film og mad. Foto: Axel Schütt

En uge med filmfoodfestival: Mad og film i skøn forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag starter Foodfilmfestival 2017, der byder på en lang række foodfilm med tilhørende arrangementer som debat, dans og selvfølgelig masser af mad.

fAARHUS: Den århusianske, internationale Foodfilmfestival havde sidste år premiere og fortsætter i år med en hel uge med masser af madfilm bundet sammen med en række af arrangementer som for eksempel at lave japanske kager, debattere klimaforandringerne eller at møde instruktørerne bag filmene.

På syv dage afvikles omkring 20 arrangementer på Godsbanen, Radar og forskellige steder i Gellerup, og bag festivalen står Mai Damgaard Rasmussen.

- Foodfilm kan være både nye og gamle film, kortfilm, dokumentarer og spillefilm, og det er målet at have et så varieret program så muligt, men til gengæld så relevant som muligt. Det skal sådan set bare på en eller anden måde handle om mad - eller rettere om alt det, der omkring maden - det kan være, hvordan vi får bæredygtig mad til fremtiden, hvordan man arbejder sammen eller genopfinder et køkken, men det kan også være som filmen "Eat, drink, man, woman", hvor en far prøver at holde sammen på sin familie ved at lave mad, forklarer hun.

Mai Damgaard Rasmussen har selv en enorm passion for mad, og den passion og alt omkring mad er netop den røde tråd i festivalen. Og også lange tråd - for rigtig mange ting kan gå i kategorien mad.

- Det er netop det sjove. Mad kan så meget og er det, der binder os sammen i hele verden. Det er mødet mellem kulturer, børn og gamle, syge og raske. Det er mangfoldighed, og det er netop, hvad vi gerne vil med festivalen, siger Mai Damgaard Rasmussen.

Mad kan så meget og er det, der binder os sammen i hele verden. Det er mødet mellem kulturer, børn og gamle, syge og raske.
Mai Damgaard Rasmussen

Ydmygt succeskriterium

Foodfilmfestival har et forholdsvist lille budget og blev første år finansieret af blandt andet privatmidler og fonde. Premiereåret endte med omkring 3000 besøgende, hvilket ifølge Mai Damgaard Rasmussen var en succes.

- Vi har et mindre budget i år, så vi har skruet lidt ned for ambitionerne. Så det er de små glæder, der tæller i år, ligesom det ofte er med mad. Kan vi nå ud til folk med de film, der interesser dem, og kan vi få mange til at komme til danseforestillingen fredag, så er jeg glad, siger hun.

Mai Damgaard Rasmussen satser på et større budget i 2018 og dermed endnu en omgang Foodfilmfestival.

- Der laves så gode film efterhånden, at det er svært at lade være, slutter hun.

Foodfilmfestival 2017 er en del af Aarhus som Europæisk Gastronomiregion 2017.

Se hele programmet og spillestederne på www.foodfilmfestival.dk.

Husk at vi samler alle vores nyheder, portrætter og madanmeldelser på vores Facebook-side Mad Aarhus.

En uge med filmfoodfestival: Mad og film i skøn forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce