Når uger bliver til år


Når uger bliver til år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Handicaphjælpen har lange udsigter i Aarhus.Min kæreste og jeg er forældre til en pige med autisme, som grundet angst pt. ikke kan rumme at komme i skole. Derfor har vi søgt Aarhus Kommune om hjælp i form af kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til min kæreste. Da vi søgte ved Handicapcentret for Børn i Aarhus (HCB), fik vi at vide, at der var en lovbestemt sagsbehandlingsfrist på otte uger. Der gik fem måneder, før vi fik afslag.

Vi sendte afgørelsen til Ankestyrelsen, som slog fast, at afgørelsen var forkert - min kæreste havde ret til kompensation. Der gik 19 måneder, før hun fik den kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, hun har ret til.

Da vi sendte en ansøgning om hjemmetræning i marts 2016, oplyste HCB til os om, at der var en frist på fire måneder til behandling af ansøgningen. Vi modtog ingen begrundelse eller konkret dato for forventet afgørelse, da fristen udløb.

Da vi selv spurgte til status for ansøgningen i august 2016, lød svaret, at der som regel går mellem seks og ni måneder fra ansøgningstidspunktet, men at det afhænger af den enkelte ansøgning.

Efter 14 måneder er der stadig ingen afgørelse eller orientering fra HCB om forventet tidspunkt for afgørelse.

Den 18. maj 2017 skriver socialminister Mai Mercado en orienteringsskrivelse om hjemmetræning til kommunerne - en indskærpelse af loven på området. Ministeren skriver, at hun er blevet kontaktet af flere forældre, som oplever problemer i samarbejdet med kommunerne på hjemmetræningsområdet: "Forældrene giver blandt andet udtryk for, at de oplever en generel politisk modstand mod hjemmetræningsordningen i visse kommuner, og at dette kommer til udtryk i afslag fra kommunerne på såvel godkendelse af hjemmetræning som konkret støtte til træningen. Endvidere oplever forældrene flere steder meget lange sagsbehandlingstider, som i sig selv vanskeliggør mulighederne for, at forældrene kan gøre brug af ordningen."

Vi skriver et brev med tak til socialministeren (cc: borgmester Jacob Bundsgaard og socialrådmand Thomas Medom). Vi oplever det samme, som ministeren beskriver. Vi spørger, hvor længe socialministeren mener, det er rimeligt at vente.

Kort tid efter vores henvendelse til socialministeren inviterer HCB os til møde angående vores ansøgning. Vi kan nu regne med en afgørelse ultimo oktober.

Hvis vi får Aarhus Kommunes afgørelse i oktober - er der gået 20 måneder, siden vi sendte ansøgningen. Måske skal ansøgningen forbi Ankestyrelsen igen.

Den lange sagsbehandlingstid og de forkerte afgørelser har ingen konsekvenser for socialforvaltningen og de ansvarlige politikere i Aarhus - så vidt jeg ved.

Det har den for os.

Når uger bliver til år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce