Nordre Kattegatvej må vente på festen

Vejen bliver klar i 2017, som det står på skiltet. Det er kun festen, der er flyttet. Foto: Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nordre Kattegatvej må vente på festen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom den nye omfartsvej i Grenaa snart står færdig, har kommunalbestyrelsen valgt at udskyde fejringen til foråret. Oprindeligt skulle festen have stået lørdag 28. oktober

Grenaa: Billederne af en stort anlagt letbanefest i Aarhus, der måtte aflyses i sidste øjeblik, står stadig klart på de flestes nethinder. I Grenaa stod man indtil for få dage siden også over for en fejring af de helt store. Lørdag 28. oktober skulle den nye omfartsvej, som har fået navnet Nordre Kattegatvej, nemlig indvies. Nu undgår man i Grenaa at komme ud i samme misere, som aarhusianerne gjorde sig kendte på. Festen er nemlig rykket til foråret.

- Vi udskyder festen 28. oktober og holder en storslået fejring til foråret, hvor det slås sammen med et allerede planlagt erhvervsarrangement, siger borgmester Jan Petersen (S).

Ideen har været at holde festen for den nye vej, der forbinder Hovedvej 16 med Grenaa Havn, i ugen op til, at vejen endelig stod færdig. Vejbyggeriet er blevet en smule forsinket, og derfor vil man ikke satse på at kunne holde festen 28. oktober.

- Det er vigtigt at understrege, at det kun er selve fejringen, som vi skubber til foråret. Selve vejen åbner for trafik om få uger. Men vi ønsker, at fejringen sker lige op til, at bilerne kan køre på vejen, og det lykkes ikke med de forsinkelser på vejprojektet, vi nu oplever. Derfor er det bedre at vente med festen til foråret, hvor vejret er bedre for deltagerne til f. eks. de planlagte cykelløb og motionsløb, og hvor vi får en kobling med havnens planlagte erhvervsarrangement. Alternativet havde været at holde festen i december, og det er for risikabelt i forhold til vejret, lyder det fra borgmesteren. 

Ikke usædvanligt

Netop nu er de involverede i den fest, der skulle have været holdt 28. oktober, ved at få besked om, at den flyttes til foråret. I en pressemeddelelse fra Norddjurs Kommune garanteres det, at alle involverede og gæster vil få direkte besked om flytningen. 

Formand for miljø- og teknikudvalget Jens Meilvang (LA) forstår, hvis folk er skuffede over beslutningen, men han lover, at festen nok skal komme.

- Jeg kan godt forstå, hvis nogen ærger sig over, at festen ikke bliver til noget i denne omgang. Men intet arbejde er spildt, og vi har opfordret foreninger, erhvervsliv og alle andre involverede til at sætte kryds i kalenderen til foråret, hvor vi sammen skal feste for at fejre omfartsvejen. Jeg håber, borgerne vil gøre det samme. Vi får stadig en fest, blot til foråret i stedet for 28. oktober, siger han.

Meilvang mener ikke, at de forsinkelser, som har ramt arbejdet med den nye vej, er usædvanlige. 

- Fejringen er planlagt efter vejret, og denne lille overskridelse i projektet ligger desværre i den forkerte ende af året. Men vi skal huske på, at Nordre Kattegatvej er et anlægsprojekt til over 100 milioner kroner og det største vejprojekt i Norddjurs Kommunes historie. Vi har været igennem en anlægsfase på halvandet år, så en forsinkelse på få uger er ikke usædvanlig, siger han

Nordre Kattegatvej må vente på festen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce