AGF-cheftræner: Vi skal have frigivet holdets energi

David Nielsen har fået hænderne fulde i AGF. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.

AGF-cheftræner: Vi skal have frigivet holdets energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs cheftræner, David Nielsen, erkender, at ti indkasserede mål i tre kamp er alt for mange, men han peger også på, at man har mødt nogle af Superligaens mest potente offensive profiler. Derfor har de personlige defensive fejl gjort ekstra nas.

Ti mål har AGF indkasseret i de seneste tre kampe i Superligaen.

To mod Lyngby, fire mod FC København og fire mod FC Nordsjælland i det seneste opgør. Lidt for mange af slagsen, hvis man gerne vil vinde fodboldkampe, og det er jo - trods alt - målet med det hele.

Cheftræner David Nielsen gider ikke velsmurte undskyldninger. Han erkender, at det ikke har været godt nok, at der er lavet for store personlige fejl, at pilen peger på ham.

Men han savner også lidt flere nuancer.

- Det er sket på baggrund af, at vi er kommet til at jagte i kampene. Vi spiller om tre point hver uge. Det er det, det handler om, og det er vi gået efter hver gang. For mig handler det her om, at når først vi kommer bagud, og holdet har en enorm stor vilje til at vinde kampene, og det har det her hold, jamen, så kommer vi til at hænge bag de andre. Det åbner holdet op, når man kommer bagud og jagter. Vi har rigtig dygtige spillere, men når alt kommer til alt, har vi bare ikke været dygtige nok. Hverken til at forsvare eller score i den anden ende. Det er mit ansvar. Og sådan er det, kommer det fra David Nielsen efter mandagens træning.

Han køber ikke præmissen om, at det primært er bagkæden, der bærer ansvaret for de mange indkasserede mål.

- Det er en kæmpe kliché, at det er hele holdet, der forsvarer, men det er bare sådan, det er. Hvis dem nede bagved skal reparere på positionelle fejl længere fremme på banen eller alt for lidt intensitet i duellerne foran, er sandsynligheden for, at de ser dårlige ud jo ret stor. Det er hele holdet, der skal blive bedre til at forsvare. Vi har lavet nogle personlige fejl, og der kan vi jo bare se, at vi altså har mødt kvalitet i de seneste tre kampe, siger han. 

Pivskarpe modstandere

Det har været skrappe modstandere, lyder det. Derfor er troen på spillernes kvaliteter er intakt.

- Jeg anerkender fuldt ud, at vi har tabt tre kampe, men jeg må også sige, at vi har tabt til sidste års bronzevindere, sidste års guldvindere og så til FC Nordsjælland, som har tænkt sig at kæmpe med om titlen i den her sæson. Ja, vi kan godt stirre os blinde på, at vi har tabt tre kampe i træk, men det har også været mod hold, der netop er ekstremt skarpe til at straffe de her små fejl. Alle hold i Superligaen er gode, men der er altså nogler klubber, der har nogle individualister fremme på banen, der skiller sig markant ud. Og tre af de hold, har vi lige mødt, kommer det fra AGFs cheftræner.

- De to første mål mod FC Nordsjælland skal vi kunne undgå. Det sker på positionelle fejl. Men det er fodbold. Spillerne skal træffe beslutninger på ingen tid, og ind imellem går det galt. Vi må aldrig blive bange og tænke "uha, nu skal vi virkelig passe på". Det er ikke sådan, vi skal spille. Vi knokler hver dag på træningsbanen for at få minimeret de her fejl og få rettet det hele til. Vi har en trup af spillere, der har intensiteten til at spille rigtig god defensiv fodbold.

I det seneste opgør havde AGFs to backs - Frederik Møller og Jens Stage - det rigtig svært overfor de rapfodede Farum-kanter, måske allermest fordi, de savnede støtte fra de to AGF-kanter foran dem, Martin Spelmann og Jakob Ankersen. Midtstopperne Pierre Kanstrup og Jesper Julesgård kunne slet ikke holde sammen på tropperne. Og så var det tydeligt, at kun 17-årige Benjamin Hvidt, havde mere end svært ved at afvise gæsterne fra sin position på den centrale midtbane lige foran AGFs bagkæde, hvorfor Mustafa Amini også blev suget ind i en art defensiv ingenmandsland.

Defensive udskiftninger på bedding? Til søndagens opgør på udebane mod Randers FC er Dino Mikanovic i hvert fald tilbage efter sine to spilledages karantæne og en mand som svenske Niklas Backman står klar i kulissen til at træde til, skulle der blive peget på ham.

- Det må vi jo se. Det her handler om, at vi får frigivet holdets energi. Det gælder både taktisk og individuelt. Det lykkedes vi ikke med mod FC Nordsjælland, og det var hårde, dyre lærepenge. Særligt for en ung spiller som Benjamin Hvidt. Men jeg er ikke bange for at bringe de her helt unge spillere ind. Han er en spiller med et enormt potentiale, og det er nemt at sige, at det er fordi, vi spiller med en 17-årig derinde, at vi kommer til at se så tynde ud defensivt. Det er derfor, det er så svært at slå igennem som ung spiller, men det er min påstand, at han blev en bedre fodboldspiller af at spille fra start den anden aften, lyder det fra Nielsen.

AGF-cheftræner: Vi skal have frigivet holdets energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: Amini så rødt og Kasper Junker-kasse i 5-måls drama
AC Horsens spillede søndag mod AGF i årets Superliga. Det blev en hårdt spillet kamp som begge hold havde chancerne for at vinde. Horsens endte dog med at trække sig sejrsrigt ud af kampen, som endte 3-2.
Afspil video
Optakt til Horsens - AGF: Kasper Junker kan sagtens true AGF
AC Horsens tager i dag imod AGF, et opgør der sagtens kan blive en underholdene affære. Den tidligere AGF-angriber, Kasper Junker, har tager skiftet til Horsens og skal nu møde sin tidligere klub.
Afspil video
Bo Henriksen inden Horsens - AGF: Kasper Junker ser fremragende ud
Vi snakkede med Bo Henriksen inden opgøret mod AGF. Bo Henriksen gav en status på hvor god form deres nye angriber er i.
Afspil video
Highlights: AGF måtte dele da de tog imod Vendsyssel i en chancerig kamp
Det blev en uafgjort, da AGF tog imod Vandsyssel, i Århus. Det blev et intenst opgør, som begge mandskaber kunne have vundet.
Afspil video
Highlights: Ubesejrede AGF hentede tre point i Hobro
Kampen endte 0-2 til gæsterne, hvor Mustafa Amini og Jens Stage blev aftenens målscorere.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Troels Bech om hans Brøndby-stop: Brøndby står nu et stabilt og sundt sted
Troels Bech stopper i Brøndby og han fortæller her i indslaget, hvorfor han har taget beslutningen.
Afspil video
Highlights: AaB og Vejle gik til stålet i intenst remis
Der var krig på kniven mellem AaB og Vejle i en kamp, der var præget af hårde dueller og to hold, der begge kom tæt på at stjæle sejren i slutminutterne.
Afspil video
Flemming Povlsen om Uffe Bech: Jeg kan ikke se, hvor der skulle være plads til ham
Uffe Bech vil gerne fortsætte længere tid i Brøndby end blot til vinter, men er det en realistisk mulighed? Flemming Povlsen og Lars Jacobsen giver deres vurdering.
Afspil video
Aftale stopper til vinter: Uffe Bech håber på at kunne blive endnu længere tid i Brøndby
Brøndby har indgået en lejeaftale med Hannover 96-spilleren, Uffe Bech. Aftalen udløber til vinter, men Bech håber på, at alle parter kan blive enige, så han kan blive endnu længere tid i Brøndby.
Afspil video
Rundens mål: Alle målene fra niende runde af Superligaen
Det blev til nederlag til både FCK og Brøndby i den niende runde af Superligaen, vi blev dog forkælet med en masse mål. Vi har samlet dem alle i en lækker lille målpakke.