AGF-cheftræner: Vi skal have frigivet holdets energi

David Nielsen har fået hænderne fulde i AGF. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.

AGF-cheftræner: Vi skal have frigivet holdets energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGFs cheftræner, David Nielsen, erkender, at ti indkasserede mål i tre kamp er alt for mange, men han peger også på, at man har mødt nogle af Superligaens mest potente offensive profiler. Derfor har de personlige defensive fejl gjort ekstra nas.

Ti mål har AGF indkasseret i de seneste tre kampe i Superligaen.

To mod Lyngby, fire mod FC København og fire mod FC Nordsjælland i det seneste opgør. Lidt for mange af slagsen, hvis man gerne vil vinde fodboldkampe, og det er jo - trods alt - målet med det hele.

Cheftræner David Nielsen gider ikke velsmurte undskyldninger. Han erkender, at det ikke har været godt nok, at der er lavet for store personlige fejl, at pilen peger på ham.

Men han savner også lidt flere nuancer.

- Det er sket på baggrund af, at vi er kommet til at jagte i kampene. Vi spiller om tre point hver uge. Det er det, det handler om, og det er vi gået efter hver gang. For mig handler det her om, at når først vi kommer bagud, og holdet har en enorm stor vilje til at vinde kampene, og det har det her hold, jamen, så kommer vi til at hænge bag de andre. Det åbner holdet op, når man kommer bagud og jagter. Vi har rigtig dygtige spillere, men når alt kommer til alt, har vi bare ikke været dygtige nok. Hverken til at forsvare eller score i den anden ende. Det er mit ansvar. Og sådan er det, kommer det fra David Nielsen efter mandagens træning.

Han køber ikke præmissen om, at det primært er bagkæden, der bærer ansvaret for de mange indkasserede mål.

- Det er en kæmpe kliché, at det er hele holdet, der forsvarer, men det er bare sådan, det er. Hvis dem nede bagved skal reparere på positionelle fejl længere fremme på banen eller alt for lidt intensitet i duellerne foran, er sandsynligheden for, at de ser dårlige ud jo ret stor. Det er hele holdet, der skal blive bedre til at forsvare. Vi har lavet nogle personlige fejl, og der kan vi jo bare se, at vi altså har mødt kvalitet i de seneste tre kampe, siger han. 

Pivskarpe modstandere

Det har været skrappe modstandere, lyder det. Derfor er troen på spillernes kvaliteter er intakt.

- Jeg anerkender fuldt ud, at vi har tabt tre kampe, men jeg må også sige, at vi har tabt til sidste års bronzevindere, sidste års guldvindere og så til FC Nordsjælland, som har tænkt sig at kæmpe med om titlen i den her sæson. Ja, vi kan godt stirre os blinde på, at vi har tabt tre kampe i træk, men det har også været mod hold, der netop er ekstremt skarpe til at straffe de her små fejl. Alle hold i Superligaen er gode, men der er altså nogler klubber, der har nogle individualister fremme på banen, der skiller sig markant ud. Og tre af de hold, har vi lige mødt, kommer det fra AGFs cheftræner.

- De to første mål mod FC Nordsjælland skal vi kunne undgå. Det sker på positionelle fejl. Men det er fodbold. Spillerne skal træffe beslutninger på ingen tid, og ind imellem går det galt. Vi må aldrig blive bange og tænke "uha, nu skal vi virkelig passe på". Det er ikke sådan, vi skal spille. Vi knokler hver dag på træningsbanen for at få minimeret de her fejl og få rettet det hele til. Vi har en trup af spillere, der har intensiteten til at spille rigtig god defensiv fodbold.

I det seneste opgør havde AGFs to backs - Frederik Møller og Jens Stage - det rigtig svært overfor de rapfodede Farum-kanter, måske allermest fordi, de savnede støtte fra de to AGF-kanter foran dem, Martin Spelmann og Jakob Ankersen. Midtstopperne Pierre Kanstrup og Jesper Julesgård kunne slet ikke holde sammen på tropperne. Og så var det tydeligt, at kun 17-årige Benjamin Hvidt, havde mere end svært ved at afvise gæsterne fra sin position på den centrale midtbane lige foran AGFs bagkæde, hvorfor Mustafa Amini også blev suget ind i en art defensiv ingenmandsland.

Defensive udskiftninger på bedding? Til søndagens opgør på udebane mod Randers FC er Dino Mikanovic i hvert fald tilbage efter sine to spilledages karantæne og en mand som svenske Niklas Backman står klar i kulissen til at træde til, skulle der blive peget på ham.

- Det må vi jo se. Det her handler om, at vi får frigivet holdets energi. Det gælder både taktisk og individuelt. Det lykkedes vi ikke med mod FC Nordsjælland, og det var hårde, dyre lærepenge. Særligt for en ung spiller som Benjamin Hvidt. Men jeg er ikke bange for at bringe de her helt unge spillere ind. Han er en spiller med et enormt potentiale, og det er nemt at sige, at det er fordi, vi spiller med en 17-årig derinde, at vi kommer til at se så tynde ud defensivt. Det er derfor, det er så svært at slå igennem som ung spiller, men det er min påstand, at han blev en bedre fodboldspiller af at spille fra start den anden aften, lyder det fra Nielsen.

AGF-cheftræner: Vi skal have frigivet holdets energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
AGF: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Highlights: Højers to sublime langskudsmål sikrede AGF sejren
Casper Højer Nielsen scorede to flotte mål i AGF's 2-1-sejr hjemme over Vejle.
Afspil video
Highlights: AC Horsens forlængede AGFs nederlagsstime til tre kampe trods Spelmann-genialitet
AGF er blot tre point fra bunden i Superligaen efter endnu et nederlag, og denne gang var det mod Bo Henriksens tropper fra Horsens.
Afspil video
Highlights: Majestætisk Kaiser-kasse i Brøndby-sejr over AGF
Brøndby og AGF mødtes fredag aften i Superligaen i et opgør, der længe stod 0-0. Et mål af Dominik Kaiser i anden halvleg sendte dog Brøndby på sejrskurs i et opgør, hjemmeholdet vandt 2-0.
Afspil video
AGF?s PC svarer på kritik: Hvorfor bruger I ikke egne talenter?
Peter Christensen, Sportschef for AGF, får en masse kritiske spørgsmål fra Jan Schouby, Chefredaktør på Århus Stiftstidende, om AGF?s talentarbejde, og hvorfor klubben ikke bruger nogen unge talenter fra egne rækker.
SUPERLIGA: SENESTE VIDEO
Afspil video
Highlights: FC Nordsjælland sejrede efter sent AGF-selvmål
FC Nordsjælland vandt mandag aften 1-0 hjemme mod AGF på et sent selvmål.
Afspil video
Er de danske talenter mentalt svage? Hør fra Zorniger, Ståle og vores eksperter!
Alexander Zorniger har været ude med en kritik af de danske talenters mentalitet. Et billede vores eksperter og Ståle Solbakken ikke kan genkende.
Afspil video
Så du banderne? Ståle Solbakken forklarer sig i FCK's bande-gate
Fandt FC København på et snedigt modtræk til FC Midtjyllands lange indkast, eller vat det blot et forsøg på at skabe god stemning? Banderne var i hvert faldt rykket længere tilbage i den efterfølgende kamp mod Esbjerg.
Afspil video
Highlights: Brøndby overkom Vejles frisparksperle og sejrede i anden halvleg
Trods Vejles tidlige mål var det Brøndby, der med to mål i anden halvleg sikrede sig sejren i søndagens sene Superliga-opgør.
Afspil video
N'Doye om kontraktsituation i FCK: Jeg har ikke diskuteret muligheden for forlængelse endnu
Kasper Marker fangede Dame N'Doye til en snak om kampen mod Esbjerg fB og kontraktudløbet til sommer.