Ny indendørsfestival på Godsbanen: Et kærligt kram fra Aarhus K.

Albert F. Helmig og Aarhus Volume står bag bydelsfestivalen Town Part Festival på Godsbanen, der er en del af 2017-finalen på lørdag. Foto. Flemming Krogh

Ny indendørsfestival på Godsbanen: Et kærligt kram fra Aarhus K.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under navnet Town Part Festival inviterer Aarhus Volume og Godsbanens aktører indenfor til en festival i Aarhus K, som kickstarter det officielle program til 2017 finalen på lørdag.

AARHUS: - Det hele kommer ud af en kærlighed til området. Vi har lavet Town Part Festival for, at Aarhus K eller Godsbanearealet også var en del af afslutningen på Aarhus 2017, forklarer Albert F. Helmig, formand for foreningen Aarhus Volume og projektleder på Town Part Festival.

Town Part Festival er som navnet antyder en bydelsfestival. Aarhus Volume står for en stor del af programpunkterne, men har denne gang også inviteret et hav af alle aktørerne i området til at bidrage til arrangementet.

- Jeg tror bare, at man når meget længere, hvis der er flere afsendere og flere folk, som føler, at de er en del af arrangementet, i stedet for at man er en lille lukket gruppe. Det er meget sjovere at invitere vidt og bredt ind og få flere til at bidrage med noget under den samme paraply, forklarer Albert F. Helmig.

Den 20-årige arrangør har trods sin unge alder allerede solid erfaring med at stable store begivenheder på benene. I sommer stod han og foreningen Aarhus Volume for anden gang bag gadefesten af samme navn på Godsbanen. En festival som i år blev besøgt af omkring 20.000 mennesker.

Engagementet i Aarhus Volume indbragte ham sidste år prisen "Årets Ildsjæl 2016".

- Ideen til at lave en indendørs festival har været der i lang tid. Vi har en masse sommeraktiviteter hernede, men jeg har længe gerne villet lave noget om vinteren. Så da 2017 for et halvt års tid siden spurgte, om vi ville byde ind med en idé, så kom den hurtigt, fortæller Albert F. Helmig.

Til dette års Aarhus Volume kiggede omkring 20.000 gæster forbi Godsbanen. Arrangørerne håber at omkring 10.000 vil være med til festlighederne på lørdag, som primært foregår indendøre. Alle arrangementerne er gratis. Arkivfoto

Alle spiller med

Lørdag vil der være otte scener og omkring 50 forskellige begivenheder på Godsbanen. Ideen har været at få alle lokaler i området åbnet til koncerter og arrangementer.

Town Part Festival kommer til at have samme gode stemning som Aarhus Volume, håber Albert F. Helmig.

- På mange måder er det lidt det samme. Vi prøver også at aktivere Haven, og der vil være en masse food-trucks i området, men al musikken rykker indendøre, siger han begejstret og glæder sig til at teste, hvordan det fungerer, når hele Godsbaneområdet - ude som inde - er i brug.

Til Town Part Festival vil der også være street basket-konkurrence i Ra Hal, live-graffiti og talks. Derudover optræder over 30 upcoming bands samt internationale og etablerede artister pa de mange scener.

- Programmet er bredt for at invitere mange ind. Men det tager også udgangspunkt i foreningen bag arrangementet. Vi er 20-25 unge i alderen 18-23 år, som har vidt forskellige interesser. Så vi har også set på, hvad folk brænder for og fået det ind i programmet, for så er motivationen bare det større, forklarer Albert F. Helmig, der håber at 10.000 gæster vil finde vej til Godsbanen i løbet af dagen og natten.

- 2017 gør det muligt for os at prøve et arrangement af, som vi i lang tid har haft lyst til at lave. Så det er fantastisk at blive inviteret ind og få støtte til, at det kan lykkedes. Det her har også været en test af, hvordan man kan lave arrangementer sammen med den kommunale del af Godsbanen og få dem til at være en aktiv medspiller i en festival for området. Det er gået rigtig fint ind til videre, siger Albert F. Helmig.

Town Part Festival åbner klokken 14 og varer til klokken 04 om natten. Der er gratis adgang for alle.

Ny indendørsfestival på Godsbanen: Et kærligt kram fra Aarhus K.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce