x
Annonce
Aarhus

49-årig mand dømt for at forsøge at voldtage sin ekskone

En 49-årig mand er idømt 1,5 års fængsel for forsøg på voldtægt mod sin ekskone. Foto: Kim Haugaard
En århusiansk mand blev anholdt godt en time efter et voldtægtsforsøg, blev varetægtsfængslet knap 11 timer senere og har nu, to måneder senere, fået sin dom på halvandet års fængsel.

AARHUS: En 49-årig mand fra Aarhus er mandag idømt halvandet års fængsel for at have forsøgt at voldtage sin 24-årige ekskone.

Selv mente han, at ekskonen havde lagt op til, at de skulle have sex, mens kvinden forklarede, at hun gentagne gange havde sagt nej, gjort modstand og forsøgt at få ham væk, blandt andet ved at slå ham i hovedet med en sengelampe.

Retten vurderede dog, at kvindens forklaring var troværdig, fortæller anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen:

- Sagen har i høj grad bygget på ekskonens forklaring. Der er kun to personer, der reelt ved, hvad der skete i lejligheden den nat.

Voldtægtsforsøget fandt sted i kvindens lejlighed i december sidste år. Ifølge kvinden var eksmanden i lejligheden for at tale med hende, da deres fælles datter blev syg. Kvinden forklarede i retten, at de havde siddet og talt sammen, hvorefter hun gik i seng. Eksmanden var blevet oppe for at kunne lytte efter datteren.

Annonce

Hurtig sagsbehandling

Kvinden forklarede, at han kort efter kom ind i soveværelset og lagde sig ovenpå hende, mens han holdt hendes arme fast og forsøgte at gennemtvinge et samleje. Hun gjorde dog så meget modstand, at det ikke lykkedes for ham, og han forlod herefter lejligheden, mens hun ringede efter politiet.

Efter betjentene havde besøgt kvinden og afhørt hende til sagen tog de direkte hen til eksmandens lejlighed, hvor han blev anholdt. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør og han har siden da siddet varetægtsfængslet. Politiets efterforskere har lavet personundersøgelser, indsamlet og analyseret tekniske beviser fra gerningsstedet og ransaget telefoner for at få underbygget kvindens forklaring. Så snart alle undersøgelserne var færdige, blev sagen sendt i retten med henblik på en hurtig afgørelse.

- Voldtægtssager er én af de sagstyper, vi prioriterer højt og gerne vil have sagsbehandlet så hurtigt som muligt af hensyn til den eller de forurettede i sagen. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi allerede nu, godt to måneder efter det skete, har fået dom i sagen, siger anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen. Eksmanden blev idømt halvandet års fængsel. Han udbad sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce