Annonce
Aarhus

5.000 nye kunder kan ikke tage fejl: Det bliver en vild auktion over 4Sounds konkursbo

Torsdag kunne man både se, røre og høre, hvordan musikinstrumenterne fra 4Sound konkursboet lyder. Foto: Jens Thaysen
Kunderne strømmede til Auktionshuset Dab, hvor man torsdag kunne få lov til at spille med på en vild auktion for instrumenterne fra 4Sounds konkursbo.

HASSELAGER: Man kunne fornemme, hvordan det kriblede i fingrene på de mange fremmødte, da man torsdag kunne få lov til både at se og røre nogle af de mange musikinstrumenter i konkursboet efter musikkæden 4Sound.

Forhåndsinteressen for onlineauktionen, der udløber i weekenden, har været enorm.

- Vi har flere end 5.000 nye kunder, der har meldt sig til på vores hjemmeside på en uge. Jeg vil ikke sige hvem, men der er flere kendte musikere iblandt dem, siger Sune Gunder, der er forretningsudvikler hos Auktionshuset Dab.

Det har givet travlhed ved telefonerne i auktionshuset.

- Folk har stillet mange spørgsmål. Blandt andet om hvordan prisen påvirkes af salær og moms. Før så man først den fulde pris, lige inden man accepterede sit bud, nu står den sammen med den pris, der allerede er budt, siger han.

Auktionshuset har aldrig før haft så mange varenumre under hammeren på en gang.

- Både Toptoy for halvandet år siden og Stereo Studio var stort, men det her er større, siger Sune Gunder.

Annonce

Hvornår sælges instrumenterne?

Lørdag:

  • Klokken 9.00 løber de første numre, klaverer og synthesizer ud.
  • Klokken 11.00 er det guitarenes tur. Dem er der 1.200 af, så resten af dagen går med dem.

Søndag:

  • Klokken 9.00 er det udstyr til lydstudiet, der er under hammeren.
  • Klokken 14.00 software og pickupper.
  • Klokken 15.00 Trommer, højtalere og mixere.
  • Det sidste lot, en DVD afspiller løber ud klokken 17.22.
  • Hvis der indløber bud i sidste øjeblik, forlænges auktionen automatisk med tre minutter.
  • Du finder auktionen på Auktionshuset.dk

Wish You Were Here

En trofast 4Sound-kunde, Carsten Knudsen, ser lidt trist ud denne eftermiddag.

- Det er meget vemodigt. Jeg har været kunde hos 4Sound i mere end 20 år. De havde et meget bredt udvalg inden for alle musikinstrumenter og tilbehør, det kommer vi til at savne, siger Carsten Knudsen.

Ikke mindst de 1.200 guitarer var eftertragtede.

Ole Wohlstrand spillede Pink Floyds "Wish You Were Here" på en 12-strenget guitar af mærket Furch.

- Ja, jeg ville ønske, den var min, siger han.

Prisen er rimelig - 3.600 kroner inklusiv moms og salær er der budt for instrumentet, der stod til mere end 10.000 kroner i 4Sound.

Han maner til forsigtighed.

- Der sker ikke noget med buddene før fem minutter i lukketid. Og så skal man tænke sig om to gange. Man kan også få rabat i butikkerne, og på auktionen er der hverken garanti eller returret, siger han.

Det sidste er faktisk ikke helt rigtigt. Ifølge Auktionshuset er der 14 dages returret som ved al anden onlinehandel.

Bad Craziness

Når auktionen slutter søndag, går der 14 dage, inden den næste sending instrumenter ankommer. Et af de instrumenter, der kommer til salg, er allerede pakket ud, og er man til det danske rockband DAD, er der mulighed for selv at spille "Bad Craziness" på nogle helt specielle strenge.

- Der er vist nok kun lavet tre eksemplarer af den, fortæller Sune Gunder og viser en sort el-guitar frem med DAD's ko-kranie indlagt i gribebrættet.

- En af dem skulle være gået tabt. DAD har en. Og så er der den her, der har hængt som pynt i 4Sound, men den kommer først med på næste auktion, siger han.

Øjvind Thomassen prøver en spansk guitar af mærket Alhambra. - Jeg kan ikke vurdere guitarene på nettet, jeg skal have dem i hænderne, siger han. Foto: Jens Thaysen

DAD-guitaren må man vente på. Den kommer først med på næste auktion. Foto: Jens Thaysen
Der var flest mænd med hang til guitar, men tangenterene blev også motioneret. Foto: Jens Thaysen
Drømmeland. Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce