Annonce
Aarhus

5.091 østjyder fik klip i kortet sidste år: Politiet sætter ind med ekstra fartkontrol

Politiet sætter ind med ekstra fartkontrol på vejene i hele Danmark - heriblandt også de østjyske. Det sker, for at forhindre ulykker, der ofte er forårsaget af for høj fart. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Der vil i ugens løb være rigtig god grund til at holde øje med speedometret. Politiet vil nemlig have ekstra fokus på farten på vejene.

ØSTJYLLAND: I 2017 uddelte politiet 5.091 klip i kørekortet til østjyske bilister, der overskred fartgrænserne med mere end 30 procent. På landsplan blev det til 62.727 klip i alt.

Derfor sætter politikredsene i hele landet i denne uge ind med ekstra fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet vil i løbet af ugen have fotovogne på vejene, ligesom der vil være mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med bilister, der har lidt for travlt.

Annonce

Antal klip for hastighedsforseelser pr. politikreds i 2017


 • Nordjylland: 6.779
 • Østjylland: 5.091
 • Midt- Vestjylland: 7.518
 • Sydøstjylland: 8.714
 • Syd- og Sønderjylland: 4.037
 • Fyn: 5.144
 • Sydsjælland og Lolland-Falster: 6.335
 • Midt- og Vestsjælland: 2.559
 • Nordsjælland: 5.724
 • Københavns Vestegn: 3.458
 • København: 7.143
 • Bornholm: 225

Kilde: Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

Sænk farten - også en lille smule

Erfaringer viser, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne, og derfor er det vigtigt med de ekstra kontroller, fortæller Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter:

- Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen.

Samtidig med politiets fartkontrol lanceres den landsdækkende kampagne 'Sænk farten - før det er for sent', som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner, heriblandt Favrskov, Odder, Randers, Skanderborg og Aarhus, står bag.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der kan være farlige. Tal fra Vejdirektoratet viser nemlig, at i seks ud af 10 dødsulykker på landevejene, var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t over det tilladte.

- De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce