Annonce
Sport

5 af de største AGF-målmænd

Henry From (1926-1990).

Af Rasmus Boserup

rabo@stiften.dk

Det berømte tyggegummi
Han er nok mest kendt for at have sat sit tyggegummi på den ene stolpe i OL-semifinalen mod Ungarn i 1960.

Tyggegummi-episoden forvirrede straffesparksskytten Pal Verhedi så meget, at han brændte. Danmark vandt 2-0 og gik i finalen og vandt OL-sølv i Rom.

I alt nåede Henry From 31 A-landskampe.

For AGF vandt han flere mesterskaber i storhedstiden i 50'erne, og i 1961 var han desuden i kvartfinalen i Europa-cuppen, hvor AGF godt nok tabte til Benfica.

Fra 1968-1969 var From landstræner for Danmark i 20 A-landskampe i samarbejde med først Erik Hansen og senere John Hansen.

80'er holdets 'Utrolski'
Troels Rasmussen er en levende legende i AGF. Og han har også skrevet sig ind i historiebøgerne i landsholds regi.

Han er nemlig målmanden med det bedste snit i landsholdets historie. Han spillede i alt 35 landskampe - og altså med et bedre snit end Schmeichel og alle de andre stjerner. Ekstra Bladet døbte ham blandt andet 'Utrolski' efter fantomkampen mod Sovjetunionen i Moskva i 1985, som Danmark godt nok tabte 1-0.

Han spillede fra 1982 til 1993 i AGF og spillede 391 kampe for klubben i den periode. Han er samtidig den AGF-spiller, som har spillet flest kampe i en ubrudt serie - 237 blev det til.

Koncerndirektøren med langskuddet
Det gik verden over, da Lars Windfeld i kraftig medvind scorede fra eget målfelt på målmand Lars Høgh i den anden ende af banen i en kamp mod OB.

Lars Windfeld kunne imidlertid meget mere end at score på langskud. Og selvom han fik den utaknemmelige tjans at skulle følge i supermålmand Troels Rasmussens gigantiske fodspor i 1993, skrev han sig ind i tilskuernes hjerter med sine mange fantomredninger. På tilskuerpladserne blev han kaldt "flyvemaskinen".

Et synonym som blandt andet illustreres ved pokalsejren i 1996 og hans pragtkamp i målet mod Nantes i UEFA-cuppen i 1997.

Han nåede at spille 221 kampe for klubben, hvor mange var som anfører. Han fik i 1995 'Det gyldne bur' - prisen for bedste målmand.

I dag er Lars Windfeld koncerndirektør for Århus Elite.

Rutineret Vejle-dreng
Han spillede godt nok mange af sine kampe for Vejle, hvor han også vandt 'Det gyldne bur' i 1997, men Erik Boye stod så overbevisende i sit karrieres efterår i AGF-målet, at han hurtigt blev en publikumsyndling i Århus.

Erik Boye var flere gange på tale til det danske A-landshold, men nåede aldrig at få oplevelsen. Han sluttede sin karriere i AGF i 2002 efter tre sæsoner, som var præget af mange feberredninger, men desværre også mange skader.

Anfører og kulturbærer
AGF's nuværende og mangeårige målmand Steffen Rasmussen er i en tidlig alder blevet indbegrebet af AGF-holdet. Men sådan har det ikke altid været.

I de første sæsoner var han udskældt, fordi han ikke var den bedste til at gå ud i feltet. Trods hans beskedne målmandshøjde på 180 cm er han imidlertid kommet efter det, og i 07/08 blev han blandt andet kåret til AGF's bedste i Århus Stiftstidende.

Forud for denne sæson blev han desuden slået til anfører af Ove Pedersen, som også har udtrykt, at han mener, at Steffen Rasmussen er en af SAS-ligaens bedste målmænd.

Annonce
Troels Rasmussen (1961-).
Lars Windfeld (1962-).
Erik Boye (1964-).
Arkivfoto
Steffen Rasmussen (1982-)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Cykler fra Swapfiets indtager byen

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Annonce