Annonce
Sport

5 af de største AGF-målmænd

Henry From (1926-1990).

Af Rasmus Boserup

rabo@stiften.dk

Det berømte tyggegummi
Han er nok mest kendt for at have sat sit tyggegummi på den ene stolpe i OL-semifinalen mod Ungarn i 1960.

Tyggegummi-episoden forvirrede straffesparksskytten Pal Verhedi så meget, at han brændte. Danmark vandt 2-0 og gik i finalen og vandt OL-sølv i Rom.

I alt nåede Henry From 31 A-landskampe.

For AGF vandt han flere mesterskaber i storhedstiden i 50'erne, og i 1961 var han desuden i kvartfinalen i Europa-cuppen, hvor AGF godt nok tabte til Benfica.

Fra 1968-1969 var From landstræner for Danmark i 20 A-landskampe i samarbejde med først Erik Hansen og senere John Hansen.

80'er holdets 'Utrolski'
Troels Rasmussen er en levende legende i AGF. Og han har også skrevet sig ind i historiebøgerne i landsholds regi.

Han er nemlig målmanden med det bedste snit i landsholdets historie. Han spillede i alt 35 landskampe - og altså med et bedre snit end Schmeichel og alle de andre stjerner. Ekstra Bladet døbte ham blandt andet 'Utrolski' efter fantomkampen mod Sovjetunionen i Moskva i 1985, som Danmark godt nok tabte 1-0.

Han spillede fra 1982 til 1993 i AGF og spillede 391 kampe for klubben i den periode. Han er samtidig den AGF-spiller, som har spillet flest kampe i en ubrudt serie - 237 blev det til.

Koncerndirektøren med langskuddet
Det gik verden over, da Lars Windfeld i kraftig medvind scorede fra eget målfelt på målmand Lars Høgh i den anden ende af banen i en kamp mod OB.

Lars Windfeld kunne imidlertid meget mere end at score på langskud. Og selvom han fik den utaknemmelige tjans at skulle følge i supermålmand Troels Rasmussens gigantiske fodspor i 1993, skrev han sig ind i tilskuernes hjerter med sine mange fantomredninger. På tilskuerpladserne blev han kaldt "flyvemaskinen".

Et synonym som blandt andet illustreres ved pokalsejren i 1996 og hans pragtkamp i målet mod Nantes i UEFA-cuppen i 1997.

Han nåede at spille 221 kampe for klubben, hvor mange var som anfører. Han fik i 1995 'Det gyldne bur' - prisen for bedste målmand.

I dag er Lars Windfeld koncerndirektør for Århus Elite.

Rutineret Vejle-dreng
Han spillede godt nok mange af sine kampe for Vejle, hvor han også vandt 'Det gyldne bur' i 1997, men Erik Boye stod så overbevisende i sit karrieres efterår i AGF-målet, at han hurtigt blev en publikumsyndling i Århus.

Erik Boye var flere gange på tale til det danske A-landshold, men nåede aldrig at få oplevelsen. Han sluttede sin karriere i AGF i 2002 efter tre sæsoner, som var præget af mange feberredninger, men desværre også mange skader.

Anfører og kulturbærer
AGF's nuværende og mangeårige målmand Steffen Rasmussen er i en tidlig alder blevet indbegrebet af AGF-holdet. Men sådan har det ikke altid været.

I de første sæsoner var han udskældt, fordi han ikke var den bedste til at gå ud i feltet. Trods hans beskedne målmandshøjde på 180 cm er han imidlertid kommet efter det, og i 07/08 blev han blandt andet kåret til AGF's bedste i Århus Stiftstidende.

Forud for denne sæson blev han desuden slået til anfører af Ove Pedersen, som også har udtrykt, at han mener, at Steffen Rasmussen er en af SAS-ligaens bedste målmænd.

Annonce
Troels Rasmussen (1961-).
Lars Windfeld (1962-).
Erik Boye (1964-).
Arkivfoto
Steffen Rasmussen (1982-)
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indbrud i Østjylland: Antallet skal ned og opklaringsprocenten skal op

Det er glædelige nyheder, man kunne læse i Århus Stiftstidende lørdag. Antallet af indbrud i Østjyllands politikreds er nemlig raslet ned de seneste ti år. 34 procent er antallet faldet i hele Østjylland, mens der i Norddjurs alene var 65 procent færre indbrud i 2018 end for ti år siden. Det er utroligt positivt og vigtigt i en tid, hvor man ud fra døgnrapporter og krim-historier på tværs af medierne indimellem kunne tro, at det modsatte var tilfældet. Og hvem skal så have buketten af roser for de markant forbedrede tal? Flere i virkeligheden. Først og fremmest har politiet ydet en stor indsats med at oplyse og klæde borgerne på, så de ved lige præcis hvilke trick, en langfingret gæst ikke bryder sig om. Dernæst har borgerne taget rådene til sig og fra 2016, efter at politiet havde gennemført en større oplysningskampagne, begyndte indbrudsstatistikken at blive mærkbart bedre. Derfor kan det næsten lyde jubeloptimistisk, når vicepolitiinspektøren ved Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, taler om at få sænket indbruddene i privat beboelse med yderligere to tredjedele over de næste år. Men det er dejligt med ambitioner. Dejligt med himmelstræbende mål, for et indbrud er ét for meget. Som de fleste, der har haft indbrud, kan skrive under på, så kan det blive dyrt for den ramte, det kan betyde tab af uerstattelige effekter, give bøvl med forsikringen og ikke mindst utryghed.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce