Annonce
Aarhus

5 gaver til manden, der intet ønsker sig

Det kan være en næsten umulig opgave at fravriste mænd en ønskeseddel, så her kommer hjælp i form af fem gaveidéer.

JUL: Indrømmet. Vi mænd kan være usandsynligt sløje til at få skrevet mere end strømper og underbukser på ønskesedlen.

For vi har jo alt i forvejen, og det, vi mangler, køber vi selv i løbet af året.

Men måske er der alligevel en ting eller to, når det kommer til stykket. Her kommer fem idéer fra redaktionens egne mænd, som måske kan bruges til manden, der tror, han intet mangler.

1. Store isklumper

En almindelig isterning er på størrelse med det yderste led af en tommeltot. Helt fint hvis den bare skal køle et glas saftevand, men hvis du begiver dig ud i at lave lækre drinks, så er det faktisk for småt.

Jo større, den er, jo mere selv-isolerende er en isklump nemlig. Den videnskabelige forklaring er, at overfladearealet bliver relativt mindre i takt med, at massen forøges, men pyt nu med det. Det vigtige er, at en stor isterning smelter langsommere.

Det er en fordel, for når du er i gang med at mixe drinks med en 250 kroners spiritus, så er det jo ikke så fedt at ende op med en gin og smeltevand efter tre minutter.

Isterningbakken på billedet er fra Hay og koster 99 kroner. Den er lavet i silikone og kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

2. Hold styr på dækkene

Hmm. Er det nu højre eller venstre forhjul det her?

Hvis man selv skifter mellem vinterdæk og sommerdæk, så ved man, at man skal holde styr på, hvor hjulet sad sidst. Dækkene slides nemlig forskelligt, alt efter hvor de sidder.

Mange skriver på indersiden af fælgen med en tusch, men man kan også benytte sig af disse smarte ventilhætter. På hver ventilhætte står der, hvilken placering hjulet har. VF for Venstre Forhjul. VB for Venstre Baghjul og så fremdeles.

Det er da lidt genialt, og så koster de kun 29 kroner. (Husk at der skal to sæt til - både til sommer- og vinterdækkene)

Vi har fundet dem hos Carlab, der også har mange andre sjove ventilhætter til salg, blandt andet nogle der er formet som rafleterninger og små dødningehoveder.

3. Tag modet fra cykeltyven

Der findes ikke en lås, som 100 procent kan tyverisikre en cykel, men den tyske låseproducent Abus gør alligevel et hæderligt forsøg med sin nye model af den såkaldte Abus Bordo 6000.

Det er en såkaldt foldelås, som i årevis har scoret højt i diverse tests. Alt kan selvfølgelig åbnes med det rette værktøj, men nu har Abus forsynet låsen med en tyverialarm, der hyler i vilden sky, hvis nogen piller ved den.

Hvis tyven i forvejen har en vinkelsliber med, er han formentlig ligeglad med den ekstra larm, men hvis vedkommende kun er bevæbnet med en boltsaks, så kan alarmen være den ekstra sikring, der får skiderikken til at gå videre.

Låsen er både dyr og tung (vejer over et kilo), så man skal virkelig være passioneret cyklist for at investere i den. Omvendt er cykling jo en udstyrssport uden lige, og nogle mænd investerer rask væk i cykler til titusindvis af kroner. Så dyre cykler fortjener måske netop en lås af denne kaliber.

4. Kast terningerne

Næsten alle kan lide et godt brætspil, og den klassiske familiesyssel er faktisk inde i en renæssance i disse år. Måske som en modreaktion på den hurtige livsstil, mange af os fører.

Hvis din mand/far er glad for quizspil, så prøv eksempelvis denne nyfortolkning af det klassiske Ludo. I stedet for bare at slå sig rundt på brættet, skal man her svare på spørgsmål, efterhånden som man kommer frem.

Det er godt tænkt at forny en lidt kedelig klassiker på den måde, og spillet findes i en familieudgave, så også de yngste kan være med.

Set til 299,-

5. En skån ryggen-vogn

En sækkevogn er en af de ting, man lever fint uden. Lige indtil man har en - så vil man nødigt undvære den igen.

Om det er sække med haveaffald, papkasser fra Ikea eller poser med strandsand til sandkassen, så klarer sækkevognen opgaven og sparer lænden for hekseskud.

De fås i mange forskellige prisklasser, og skal man kun lejlighedsvis bruge den til havearbejde og lignende, så kan man fint klare sig med en billig udgave fra et lavprisbyggemarked. Den viste model er fra Harald Nyborg og koster 189 kroner.

Den har to af de ting, vi her på redaktionen vil anbefale, at man overvejer. Det første er en såkaldt "udfaldsrampe", som kan klappes ned, så der bliver bedre plads til at stille eksempelvis en flyttekasse.

Den anden er massive gummihjul. De triller ikke lige så godt, som dæk med luft i, men de har én stor fordel. De kan ikke punktere. Og livet er altså for kort til at gå og lappe på en sækkevogn. Det er især et problem, hvis man har tjørnehæk i haven. Har man det, er punkterfri dæk et must.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce