Annonce
Aarhus

5 ting du ikke vidste om Steen Stavnsbo

Steen Stavnsbo, kommende politisk leder af de Konservative i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce

AARHUS: Kom med på et kig tilbage i barndommen og hør om Steen Stavnsbos dengang han takkede nej til at stille op til Folketinget

1. Hvilket fritidsjob havde du som barn?

- Jeg var avisbud for Århus Stiftstidende fra jeg var omkring 10 år, til jeg blev 15. Det var til en lav løn, men det gav masser af frisk luft og motion og lærte mig i en tidlig alder at tjene penge selv og passe et arbejde. Senere blev jeg kassebud og kassedame i Bilka i Tilst.

2. Var du en artig dreng eller en ”Emil fra Lønneberg”?

- Jeg er jo vokset op i Langkærparken som barn og ung, og jeg tror, en del af mine lærere vil sige, at jeg var lidt en rod, men det sagde man om mange af os fra “blokkerne”. For det meste var vi udenfor at spille fodbold og lege, og det var kun fantasien, der satte grænser for, hvad vi kunne finde på af "spændende" ting. Vi havde nok lidt rigelig fantasi ind imellem.

3. Hvad ved folk ikke om dig?

- De færreste ved nok, at jeg blev erklæret “måske egnet” til gymnasiet og måtte til optagelsesprøve. Jeg bestod, men det fik mig til at forstå alvoren. Jeg arbejdede hårdt i de tre år og fik også en god, nysproglig studentereksamen. Bagefter skiftede jeg så retning og tog en kandidatgrad i erhvervsøkonomi og finansiering. Jeg tror, mine kammerater fra dengang tænkte, at jeg var lidt en stræber, men jeg vidste, at en god uddannelse var mit livs chance.

4. Har du nogen laster?

- Jeg er rigtig glad for god rødvin og god kaffe og har meget svært ved at sige nej tak, hvis det er godt. Til gengæld har jeg let ved at springe over, hvis det ikke er. Nogle vil nok sige, at jeg er lidt snobbet med hensyn til vin og kaffe.

5. Hvilken chance tog du ikke - og fortryder du?

- Jeg sagde på et tidspunkt nej til at stille op til Folketinget. Jeg fortryder det ikke, men det var ærgerligt, at det ikke passede ind dengang. Ellers føler jeg ikke, jeg har misset noget. Jeg har fået og taget mange chancer i mit liv, herunder at bo og arbejde i et andet land - Australien - gennem næsten syv år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce