Annonce
Navne

50 år: Han udlægger teksten om magtens maskinrum

Noa Redington (med ternet skjorte) holdt sig mestendels i baggrunden i de syv et halvt år, han var personlig eller særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S), sådan som det er kutyme for særlige rådgivere. I dag udlægger Noa Redington, som søndag 12. september fylder 50 år, teksten om lovgiverne på Christiansborg på blandt andet TV2. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Noa Redington, som søndag 12. september fylder 50 år, var rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S). I dag analyserer han politikernes gøren og laden som kommentator.

50 år: Han toner ofte frem på skærmen hos TV2 News, når et finanslovsforslag er blevet fremlagt, eller en betændt politisk sag skal dissekeres. Andre gange sætter han sig til tasterne og skriver klummen Sigtekornet i Politiken.

Noa Redington, som søndag 12. september fylder 50 år, har en solid ballast til at komme med skarpe politiske analyser. Han var i en del år nemlig selv en del af maskinrummet, som rådgiver for tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den politiske kommentator, der er født i Stockholm, indledte sit politiske engagement i teenagealderen. I 1986 blev han medlem af bestyrelsen i Landsorganisationen af Elever.

Annonce

Senere blev han uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og Columbia University i New York.

Noa Redington indledte siden en karriere i medierne, hvilket blandt andet bragte ham forbi Weekendavisen, hvor han var debatredaktør.

I 2007, da han var redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen, skrev han bogen "Den Første", som var en interviewbog med Helle Thorning-Schmidt.

Året efter ansatte hun Noa Redington som sin personlige rådgiver, og i 2011 var han med til at føre hende ind i Statsministeriet.

Noa Redington blev herefter særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt i de fire stormomsuste år med først S-R-SF-regeringen og derefter SR-regeringen.

I magtens maskinrum

Det var ikke lutter lagkage at stå i frontlinjen sammen med en statsminister, der ofte blev heftigt kritiseret.

Noa Redington beskrev i 2017 i et interview med Djøfbladet, hvor "uforudsigeligt og kaotisk det hele tit foregår" inde i magtens maskinrum, fordi man heller ikke i Statsministeriet kunne være herre over enhver udvikling i ind- og udland.

Han kaldte samtidig jobbet superspændende og sjovt, men alligevel fandt han det naturligt at sige farvel efter folketingsvalget i 2015.

- Jeg havde været i jobbet så længe, at min kvote af politiske kriser, kongresser, nytårstaler og åbningstaler til Folketinget var opfyldt, og det var på tide, at der kom en anden til med nye idéer.

- Selv om valgresultatet havde været anderledes, og Helle var fortsat som statsminister, havde det været naturligt, at vores veje skiltes der, sagde han til Djøfbladet i 2017.

Noa Redington bor i Hellerup med sin hustru, fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. Han har to drenge fra et tidligere ægteskab.

/ritzau/

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Navne

60 år: Han har spillet en hovedrolle i overenskomstforhandlingerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce