Annonce
Jubilæer

50 år med tænder: Hun har været hele vejen rundt i århusianernes mundhuler

Tandklinikassistent Inge Mundus-Pedersen kan lørdag 15. februar fejre sit 50-årsjubilæum i Tandplejen Aarhus. Foto: Tandplejen Aarhus
Fra behandling til forebyggelse - fra børn til gamle. Inge Mundus-Pedersen har været hele vejen rundt i århusianernes mundhuler.

Tandklinikassistent Inge Mundus-Pedersen kan lørdag 15. februar fejre sit 50-årsjubilæum i Tandplejen Aarhus.

Det ord, der bedst beskriver den udvikling, Inge Mundus-Pedersen har oplevet i sine fem årtier i Aarhus Kommunes Tandpleje, er forebyggelse.

"Da jeg startede i 1970, var der rigtig meget fokus på at behandle huller og dårlig tandsundhed, når skaden var sket. I dag er det forebyggelse, forebyggelse, forebyggelse. Det er vejen frem", fortæller hun i en pressemeddelelse.

Hendes egen vej ind i Tandplejen begyndte, da hun i slutningen af 1960'erne kom i huset hos en familie, hvor moderen arbejdede som tandklinikassistent og inspirerede den unge Inge, der kort efter startede på tandklinikken i Graven i Aarhus midtby. De første mange år arbejdede hun med børnenes tandsundhed på skoleklinikkerne, indtil hun i midten af 1980'erne skiftede til Omsorgstandplejen, som er Tandplejen Aarhus' tilbud til ældre og mennesker med et handicap.

I dag arbejder hun på et projekt i Voksentandplejen, hvor hun underviser sosu-assistenter og plejehjemspersonale i at hjælpe ældre mennesker med den daglige tandsundhed. Undervisningsprojektet er et samarbejde mellem to af magistraterne i Aarhus Kommune, Børn og Unge og Sundhed og Omsorg. Når det udløber ved årsskiftet 2021/2022, regner Inge Mundus-Pedersen med at gå på pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce