Annonce
Aarhus

50-årig æra er slut: Ikea-kataloget dumper ikke længere ned i postkassen

Ikea-kataloget kan stadig hentes som tryksag hos i Ikea-butikken efter først-til-mølle princippet. Men det kommer ikke i postkassen. Foto: Scanpix
To millioner danske husstande må i fremtiden undvære Ikea-kataloget, der på verdensplan var et større hit end biblen. Ikea er gået digitalt.
Annonce

AARHUS: En æra er slut. Du får ikke længere Ikea-kataloget i hånden.

I fremtiden skal århusianerne og danskerne finde Ikeas katalog med nyheder online.

Gennem 50 år har IKEA kataloget i Danmark været en årligt tilbagevendende udgivelse fyldt med inspiration og demokratisk design til et bedre liv derhjemme. Op mod to millioner danske husstande har hvert år modtaget kataloget i postkassen, men fra i år skal danskerne finde nyt fra Ikea online. Tiltaget er en del af Ikea digitale transformation, oplyser koncernen.

Det er lidt af en institution, som Ikea Danmark nu tager livtag med. Gennem 50 år har danskerne vænnet sig til at modtage inspiration og masser af nyheder fra koncernen, når kataloget fandt vej til postkasserne i august, men fra i år kommer danskerne til at møde kataloget i en digital version og på sociale medier, hvor de færdes i forvejen.

- For os i Danmark er beslutningen om at digitalisere det trykte katalog virkelig en stor ting. I 50 år har kataloget markeret starten på et nyt forretningssår for os, og det har været et fast referencepunkt for medarbejdere, kunder og andre med interesse for indretning. 2019 markerer et nyt kapitel i Ikea Danmarks historie, hvor vi fremover vil inspirere de mange mennesker via de digitale platforme, de allerede bruger, med relevant indhold, der imødekommer deres stil, ønsker og behov, siger Elefteria Cromlidou, Commercial Manager Ikea Danmark.

Det trykte katalog har i en årrække været tilgængeligt digitalt i en pdf-version, man kan få adgang til via hjemmesiden. Her det også er muligt at tegne og indrette sit hjem i 3D, og med appen "IKEA Place" kan man lege med placeringen af møblerne, før de bestilles online til levering eller afhentning i ét af de fem danske varehuse.

- Vores ambition er at blive mere tilgængelig for de mange mennesker i Danmark, og det forudsætter, at vi med afsæt i vores varehuse kan levere samme hurtige, velkendte services online og i digitalt format. Forbrugerne kræver, at vi er tilgængelige og bekvemme at handle med før, under og efter et køb – uanset, hvor de er og hvornår på døgnet, siger Elefteria Cromlidou.

Annonce

Folk går online

Stadig flere danskere køber varer og serviceydelser fra hjemmet, og sidste år steg IKEAs onlinehandel med 76 procent.

- Lige nu har vi en stærk position i Danmark, men vi har de sidste par år mærket øgede forventninger fra forbrugerne. Hvis vi skal blive ved med at leve op til de forventninger, må vi ikke hvile på laurbærrene. I stedet skal vi træde ind i fremtiden og gøre os klar til de næste 50 år i Danmark. Det betyder, at vi kommer til at lægge nogle af de gamle dyder fra den analoge verden i graven til fordel for digitale løsninger, siger Elefteria Cromlidou.

Ikeas katalog er siden den første udgivelse i 1951 vokset sig til at blive en af verdens største tryksager. I 2018 blev der på verdensplan trykt over 190 millioner eksemplarer fordelt på 55 lande og 38 sprog. I 1969 kom det første IKEA katalog i de danske postkasser, og i 2018 var oplaget i Danmark på 2,1 millioner eksemplarer.

Helt væk er det fysiske katalog anno 2019 dog ikke. For feinschmeckere, samlere og andre med passion for den trykte kvalitet vil der fortsat være printede kataloger i et begrænset oplag i varehusene, der kan fås efter først til mølle-princippet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce