Annonce
Kultur

50.000 billetter til salg mandag: Justin Bieber-koncert bliver en af de største i byens historie

Arkivfoto: Mario Anzuoni

Der bliver plads til 50.000 skrigende tilskuere, når popsensationen Justin Bieber til sommer giver koncert på Jydsk Væddeløbsbane. Man kan ligeså godt vænne sig til de store navne i Aarhus, siger arrangøren bag.

Da Nicolai Hommelhoff for et år siden kunne løfte sløret for, at man havde fået den britiske musiklegende Elton John til Aarhus, jublede både han selv og store dele af den århusianske befolkning. Endelig gav et stornavn koncert i Aarhus og ikke i Herning eller Horsens.

Den gang lovede Hommelhoff, der er partner i Live Event Aarhus, som arrangerede koncerten, at Sir Elton ikke ville blive sidste navn i den musikalske superliga, som blev trukket til byen.

Det løfte opfyldte han, da han tidligere på ugen kunne offentliggøre, at popfænomenet Justin Bieber for første gang giver koncert i Aarhus. En koncert, der bliver spillet på Jydsk Væddeløbsbane 5. juni.

Men heller ikke den canadiske sanger bliver sidste store navn i en by, der nu både vil og er gearet til de store enkeltkoncerter.

- Vi har fået en international musikfestival i Northside, men de enkeltstående store musikevents vil man også gerne fra byens side nu. Tidligere var det svært at lave store koncerter i Aarhus, men når myndighederne vil det, så begynder det at komme, og jeg tror og håber, vi kommer til at se flere store navne, siger Nicolai Hommelhoff.

Annonce
90'r fest på Travbanen

Unikt spillested

Mandag klokken 10.00 bliver der sat 50.000 billetter til salg til sommerens Justin Bieber-koncert. Det bliver dermed en af de største koncerter i byens historie, og Jydsk Væddeløbsbane bliver for alvor prøvet af som koncertplads.

- Det er en perle, der ligger derude, som er større end man lige tror. Vi har arbejdet i halvandet år på at få lov til at lave koncerter der, og vi kan sagtens se, at der kommer en til tre musikevents om året i fremtiden. Stedet egner sig til de store koncerter, siger Nicolai Hommelhoff.

Tidligere har han og Live Event Aarhus været med til at udnytte flere dele af byens rum til koncerter. Elton John spillede i Mindeparken, der har været rockkoncert på havnen, Mumford & Sons spillede på Amfiscenen ved Musikhuset og i sommer testede man Jydsk Væddeløbsbane for første gang med en 90er koncert for 10.000 mennesker.

- På den måde kan man dele presset ud over hele byen. Men Justin Bieber går ikke i Mindeparken, men det gjorde Elton John, så man skal være ydmyg og kende omgivelsernes muligheder.

- Samtidig kan vi bruge et nyt lydsystem på Jydsk Væddeløbsbane, der gør, at man kan bestemme, hvor lyden lander henne, og på den måde kan man spille højt, uden at det bliver alt for støjende for naboer, siger Hommelhoff.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];