Annonce
Aarhus

500 millioner kroner til ny vej

Arbejdet med Bering-Beder Vejen går i gang i 2020 og kommer til at koste 500 millioner kroner. Foto: Axel Schütt

I 2020 går etableringen Bering-Beder Vejen i gang.

BEDER: Det bliver det hidtil største anlægsprojekt i Aarhus Kommunes historie, når etablering af Bering-Beder Vejen i Aarhus går i gang.

Det er et projekt til en samlet pris på 500 millioner kroner.

Rambøll er totalrådgiver på Bering-Beder Vejen, som bliver cirka 12 kilometer lang. Sammen med Østjyske Motorvej (E45) og Djurslandmotorvejen skal den udgøre en del af en ny overordnet ringvejsforbindelse rundt om Aarhus og dermed aflaste de mindre lokalveje i området og fordele trafikken bedre syd for Aarhus.

- Når det her projekt står klar i 2022 vil den både løse udfordringer med trængsel og øge muligheden for at komme til og fra byen. Samtidig vil den danne grobund for fremtidig byudvikling, og det er nødvendigt, når vi kigger ind i en befolkningstilvækst på omkring 15 procent hen over de næste ti år, siger projektleder Carsten Thomsen fra Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

VVM-undersøgelsen er færdiggjort, og anlægsarbejdet kan påbegyndes foråret 2020 og afsluttes efteråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce