Mere kontrol: EL vil ansætte flere p-vagter om aftenen

For mange bilister parkerer ulovligt om aftenen, mener Enhedslisten, der foreslår, at kommunen ansætter flere vagter. Foto: Daniel Bach Nielsen

Mere kontrol: EL vil ansætte flere p-vagter om aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF bakker op om Enhedslistens forslag om at ansætte flere parkeringsvagter, der kan opretholde p-reglerne i Aarhus om aftenen.

AARHUS: Ansæt 12 nye parkeringsvagter til at patruljere i gaderne i Aarhus by om aftenen for at sikre, at parkerings-reglerne overholdes.

Sådan lyder et forslag fra Enhedslisten, der stilles på byrådsmødet onsdag 14. marts, når byrådet skal vedtage en ny parkeringspolitik.

- Der er i dag ikke kapacitet til at kontrollere parkering om aftenen i Aarhus. En del parkerende har det derfor som en kalkuleret risiko at parkere i områder med manglende kontrol. Derfor er der behov for at ansætte 12 ekstra p-vagter, uddyber Keld Hvalsø.

Parkerings-politikken har været behandlet i teknisk udvalg, hvor et flertal bestående af EL, S, SF og Alternativet vil vedtage den, mens de borgerlige partier er imod. Politikken indeholder bl.a. udvidet beboerparkering og øget betaling for at parkere i midtbyen.

"Der skal betales"

- Når parkeringspolitikken bliver vedtaget, ønsker vi, at der faktisk også er parkeringspladser til rådighed for beboerne i midtbyen, og som minimum, at der betales for den nødvendige parkering for de bilister, der kommer fra opland og andre kommuner, siger Keld Hvalsø.

Han forklarer, at Enhedslisten stiller forlaget, efter at beboere i midtbyen har klaget i teknisk udvalg over, at det ikke er til at finde parkeringspladser, fordi p-reglerne ikke overholdes.

- Det er ikke rimeligt, at sygeplejersken, der kommer sent hjem fra arbejde, skal parkere en kilometer fra sit hjem, fordi andre tager pladserne ved at parkere ulovligt.

Jan Ravn Christensen (SF) kan godt følge ideen om at ansætte flere p-vagter, uden at han dog vil sætte tal på.

- Selvfølgelig er der perspektiv i at sikre, at reglerne håndhæves, siger SF'eren.

V: Signalpolitik

I Venstre tager medlem af teknisk udvalg, Heidi Bank, derimod afstand fra ideen om flere p-vagter.

- Det er jo ren signalpolitik. Jeg synes, venstrefløjen skulle støtte Venstre i at oprette flere parkeringspladser i midtbyen. Enhedslisten fremstiller det som om, der reelt er pladser nok, og at det kun er et spørgsmål om regler. Men der er jo ikke pladser nok. Og det, synes jeg, ville klæde Enhedslisten at erkende. Desuden burde man starte med at informere om parkeringsreglerne, inden man sætter mere kontrol ind, mener Heidi Bank.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Socialdemokratiet til forslaget.

Mere kontrol: EL vil ansætte flere p-vagter om aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce