Grønt lys: Lidl bygger hovedkvarter, moderne p-hus og koncept-butik ved Godsbanen

Byggeriet af det nye kontorhus vil efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Visualisering: Link Arkitektur

Grønt lys: Lidl bygger hovedkvarter, moderne p-hus og koncept-butik ved Godsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag aften fik Lidl grønt lys til markant byggeri ved Godsbanen.

AARHUS: Planerne for et nyt hovedkontor til den tyske discount-gigant, Lidl, i hjertet af den kreative bydel Aarhus K ved Godsbanen, vakte i den grad opsigt i sidste uge.

Nu har planerne for et kontor på 11.000 kvadratmeter til 250-300 medarbejdere fået 'go' af Aarhus Byråd.

På et byrådsmøde onsdag valgte byrådet at følge Magistratens indstilling, der betyder, at Lidl nu kan købe en byggegrund på Godsbanearealerne og bygge nyt hovedkontor, dagligvarebutik og et moderne p-hus i den nye kreative bydel.

Der vil blive plads til 350 parkeringspladser i det nye p-hus, som man vil gå i dialog med naboerne om at gøre anderledes end andre p-huse. Man forventer at 200 pladser vil bruges af medarbejderne i det nye kontorhus, mens resten kan benyttes af beboere i området.

Lidl fortæller desuden til Stiften, at man bygger en dagligvarebutik i bunden af huset, som skal være en konceptbutik, hvor man prøver nye varer og tiltag af.

Lidl regner med at mellem 250 medarbejdere flyttes fra Kolding til Aarhus, og man regner desuden med at skabe en del nye job i Aarhus. Illustration: Link Arkitektur

Passer til Aarhus

Byggeriet forventes at stå klar i 2021.

- Vi er utrolig glade for, at byrådet i Aarhus har givet os mulighed for at bygge på Godsbanen. Vi glæder os til for alvor at komme i gang med at planlægge byggeriet, der skal danne ramme om vores fortsatte vækst her i Danmark, forklarer adm. direktør i Lidl, Dirk Fust.

Den tyske virksomhed ser flytningen fra Kolding som en mulighed for at være en del af nærmiljøet i Aarhus.

- Godsbanen handler om idéudvikling, innovation og kreativitet - og her ser vi fantastiske muligheder for at lave projekter i fællesskab med vores nye naboer. Vi er allerede i dialog med flere aktører på Godsbanen og har lagt vores første fælles møde i kalenderen, siger Dirk Fust.

Byggeriet vil efter planerne ligge på hjørnet af Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej. Først skal der dog udarbejdes en lokalplan for området, og derefter begynder selve byggeriet.

Et moderne p-hus med 350 pladser skal udtænkes i samarbejde med de kreative kræfter i området, lyder det fra Lidl selv. Visualisering: Link Arkitektur

Grønt lys: Lidl bygger hovedkvarter, moderne p-hus og koncept-butik ved Godsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce