Strøgets formand: Butikker er under pres

Selvom Aarhus vokser støt, og kunderne potentielt bliver flere og flere, er Strøgets butikker under massivt pres fra især stigende nethandel. Arkivfoto: Axel Schütt

Strøgets formand: Butikker er under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nethandel og storcentre, også i andre byer, tager handel fra midtbyen i Aarhus.

AARHUS: Butikkerne i hjertet af Aarhus er under hårdt pres. Selv om byens befolkning vokser med omkring 5000 om året, går omsætningen tilbage hos mange handlende.

- Mange har røde tal på bundlinjen, en del får det til lige at løbe rundt, mens enkelte trods alt oplever kronede dage. Vi er med andre ord pressede overalt i city, siger gadeforeningen Strøgets formand Lars Svendsen.

På foreningens generalforsamling i aftes pegede han på de mange og vedvarende butiksskift, der vidner om trange tider.

- Selv på Strøget ser vi det, og det gjorde vi ikke, da jeg begyndte min karriere i gaden - da der kun boede halvt så mange i byen som i dag. Dengang så man aldrig en ledig butik på Strøget, og når en forretningsdrivende gik på pension, blev butikken overdraget bag facaden og uden offentligheden fik noget at vide om det, sagde Lars Svendsen.

Nethandel og centre

Presset kommer fra nethandel og konkurrencen fra stor- og megacentre i byens periferi og nabobyerne.

- Selv om vi stadig trækker kolossalt mange kunder ind på Strøget, ville der uden nethandel være kommet endnu flere hos os, sagde Strøgets formand.

Han nævnte endnu en forhindring.

- Vores værste modspiller burde være vores bedste medspiller. Det socialistiske byrådsflertal ønsker kunderne ud af byen. De påstår godt nok, at de vil have bilerne ud, men i min optik sidder kunderne i disse biler, sagde Svendsen og erkendte, at bystyret må have en øvre grænse for, hvor mange biler der kan være i city.

- Men den er ikke nået endnu, og man kunne interessere sig for at skabe gode tilkørselsforhold og p-muligheder for biler i stedet for entydigt at interessere sig for cykler og kollektiv trafik, sagde Strøgformanden.

Om bilerne sagde Svendsen:

- Vel flytter 5000 mennesker til byen hvert år, men jeg tror, at 5000 biler hvert år undlader at køre til city, men i steder triller til centrene uden for byen eller til Odder, Skanderborg, Silkeborg og Randers Storcenter. City skal ikke bruges til gennemkørende trafik, men så meget mere vigtigt er det at skabe nogle gode, direkte trafikårer til centrum, hvor vi ikke skal holde i kø i én uendelighed. Få dernæst bygget nogle p-huse i direkte tilknytning til butiksområderne i stedet for ustandseligt at tænke i grønne områder, som vi allerede har rigeligt af, sagde Lars Svendsen, der mente, at p-huse ikke skal ligge på havnen. Det er for langt væk fra byens puls, butikkerne. Det har Navitas og Dokk1 bevist.

Strøgets formand: Butikker er under pres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce