Ung kunstner modtager en ny pris

Sophia Ioannou Gjerding modtog den første Art Prize.

Ung kunstner modtager en ny pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthal Aarhus, Godsbanen og kunstmuseet Aros er gået sammen om en ny kunstpris, Art Prize. Prisen blev forleden uddelt til en afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi, og valget faldt på Sophia Ioannou Gjerding med følgende begrundelse:

"Sophia Ioannou Gjerding er en meget ambitiøs og professionel ung kunstner. Engageret i egen praksis såvel som kollaborative praksisser og med til at sætte et stærkt præg på den yngre kunstscene i Aarhus. Hendes afgangsværk er et komplekst video-animationsværk, der går i dialog med tendenser i samtidens billedforståelse og undersøgelser af digitale medier. Værket er en sammenflettet fortælling på tværs af tid og sted, hvor eksistentielle emner bearbejdes og kulturelle referencer flettes sammen på tværs af populærkultur og kunsthistorie. Værket er poetisk, undersøgende, forførende og gennemtænkt i forhold til installering i udstillingsrummet. Vi bliver mødt med en masse spørgsmål - til medie såvel som tematikker, hvilket skaber et værk, der lever længe og kræver fordybelse".

Den første uddeling af Art Prize skete i Kunsthal Aarhus. Initiativtagerne bag prisen ønsker at skabe opmærksomhed om de debuterende kunstnere og give en stærk repræsentant for den unge scene en god start på kunstlivet. Prisen skal også være med til at skabe et levende kunstmiljø i Aarhus på tværs af institutionerne.

Prisen tildeles fremover en af årets afgangsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi. Vedkommende udvælges på baggrund af sit værk på afgangsudstillingen i Kunsthal Aarhus. Med titlen følger bl.a. en artist talk i Kunsthal Aarhus, et månedsophold i atelieret i Aros Public med et kunstnerhonorar på 25.000 kr., gratis ophold på Godsbanen i en af residens-lejlighederne samt månedskort til værkstederne i samme måned, hvor der også er mulighed for at lave en artist talk eller en mindre udstilling på Godsbanen.

Juryen bestod i år af kunstfaglig direktør for Kunsthal Aarhus Jacob Fabricius, overinspektør for Aros Lise Pennington og leder af Aarhus Billedkunstscenter Kirstine Højmose på vegne af Godsbanen.

Ung kunstner modtager en ny pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce