Bigband som livsprojekt

60 år. I aften på sin fødselsdag leder Jens Klüver sit big band med Stones-musikerne Tim Rice og Bernhard Fowler som solister. Det sker ved en koncert i Holstebro. Lørdag spiller orkestret i Århus, og der kommer også en cd med Stones-hits. Arkivfoto: Martin Ballund

Bigband som livsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Klüver, som i 31 år har haft sit eget big band, bliver 60 år

fødselsdag: Han kommer ikke fra et hjem med klaver, og han var 17 år, da han fik sin første klarinet og begyndte at tage undervisningstimer i fødebyen Fredericia. Nu har Jens Klüver i 31 år stået i spidsen for Klüvers Big Band. I dag bliver han 60 år.

Oprindelig hed orkestret »Bred ymer«, for det var sidst i de vilde halvfjerdsere, hvor man godt måtte skeje ud.

Jens Klüver læste på musikkonservatoriet og dannede den musikalske gruppe sammen med en del af sine medstuderende. Han spillede selv klarinet men accepterede uden ærgrelse rollen som orkesterleder.

»Vi har efter min mening nogle af Danmarks bedste jazzmusikere i Klüvers Big Band, så jeg har aldrig rigtig kunnet se, hvorfor jeg selv skulle spille, når nu de andre er så dygtige«, sagde Klüver til Århus Onsdag, da orkestret sidste år blev 30 år.

Han spiller dog i en jazztrio, som et par gange om året bliver hyret til bryllupper og lignende.

Gennem årene har mange jazzsangere og musikere fået chancen for at stå på scenen med Klüver. Det betragter han nærmest som en forpligtelse.

Og fornyelsen vægtes fortsat højt. Fødselsdagen er startskudet til bandets turné med Stones-musikerne Tim Rice og Bernhard Fowler som solister. Første koncert er i aften i Holstebro.

Klüvers Big Band er nok især kendt i Østjylland for sine skolekoncerter, som mange steder er blevet en tradition og går under navnet »Klüvermodellen«. Skoleklasserne indøver sammen med deres musiklærere et repertoire specielt udarbejdet til dem. Der afsluttes med en aftenkoncert sammen med big bandet, hvor også forældre og andre møder op for at opleve koncerterne.

Skolekoncerterne er baggrunden for, at orkestret i mange år har modtaget kulturstøtte fra Århus Kommune og først amtet, siden staten.

»For mig er der ingen tvivl om, at skolekoncerterne hører til højdepunkterne, når det musikalske år gøres op«, har Østjyllands mest markante musikpædagog sagt.

Ud over arbejdet med sit big band har Jens Klüver gennem mange år været aktiv i fagforeningsarbejde og foreningsarbejde i diverse jazzklubber.

Blandt andet er han formand for Aarhus Internationale Jazzfestival.

Bigband som livsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce