Annonce
112

Efter uheld på Vejlefjordbroen: 52-årig bilist er ikke længere i kritisk tilstand

Trafikken på Vejlefjordbroen begyndte at glide igen omkring klokken 14. Foto: Thomas Trondal

Vejle: Den 52-årige bilist, som fredag morgen blev ramt af en lastbil, da hen kørte på Vejlefjordbroen i nordlig retning, var fredag eftermiddag ikke længere i kritisk tilstand.

Efter påkørslen kom en lægehelikopter til stedet, og lægen her vurderede, at manden var kommet kritisk til skade og skulle flyves til Odense Universitetshospital.

- Men da der blev kigget nærmere på ham i Odense, viste det sig, at det ikke var så slemt, siger vagtchef fra Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt.

Det forlyder, at den 52-årige mand, der er fra Årslev på Fyn, har brækket en lændehvirvel og nogle ribben.

Ifølge politiets oplysninger er både den 40-årige kvinde, som også sad i personbilen, samt den 65-årige lastbilchauffør - der er fra Egebæk ved Ribe - som ramte personbilen, begge fortsat indlagt fredag eftermiddag. Dog er ingen af dem kommet noget alvorligt til.

Annonce

Kvælstof på vejen

Fredag omkring klokken 14 var der ryddet helt op på Vejlefjordbroen og alle spor var igen farbare.

Vagtchef Jørn Lindhardt fortæller, at det sojaprodukt, som endte på kørebanen, indeholdt kvælstof, og derfor var det vigtigt at få det hele fejet op.

- Det ville ikke have været så godt at få i vandet, siger han, men kan ikke komme nærmere ind på, hvad for et produkt, der præcis var tale om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce