Annonce
Aarhus

53-årig bilist fanget efter vanvittig biljagt gennem Aarhus

Adskillige politibiler kom på arbejde natten til tirsdag, da en løbsk Peugeot kørte rundt i Aarhus i høj fart. Arkivfoto: Scanpix
En Peugeot var centrum i en ti minutters biljagt, der endte med så mange sigtelser, at politiet endnu ikke er færdig med at opgøre dem.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi var på noget af en opgave natten til tirsdag, da en ustyrlig bilist nægtede at stoppe sin bil og i stedet bragede gennem byen uden om både parkerede politibiler og opstillede fælder.

Det hele startede, da en patrulje klokken 01.45 opdagede en bil, der kom kørende imod dem med alt for meget fart ved i krydset ved Gudrunsvej/Åby Ringvej. I løbet af de næste ti minutter udspillede sig et drama sjældent set på vejene rundt om i Aarhus.

Politibilen vendte rundt og kørte efter bilen, der kørte over for rødt lys i krydset Åby Ringvej/Åhavevej, hvorefter den fortsatte ad Åhavevej i meget høj fart. Patruljen forsøgte med både horn og lygter at få føreren til at standse bilen, der var en Peugeot 207, men så nemt skulle det ikke være for politiet at få stoppet bilisten.

Han fortsatte nemlig med al for høj fart ad Marselis Boulevard, hvor han i krydset ved Dalgas Avenue igen kørte over for rødt lys. Dette gentog sig, da bilisten nåede til krydset ved Strandvejen og igen i krydset Strandvejen/Oddervej. Farten blev nu sat endnu højere op, men i mellemtiden havde en af politiets hundepatruljer stillet sig klar med stop sticks (en lang stav, der punkterer dæk), der blev kastet ud på Oddervej.

Annonce

Cykelsti og vold

Bilisten undveg dog og kørte videre ad Oddervej, hvor en anden patrulje tæt på krydset på Lyseng Allé parkerede en politibil på tværs af kørebanen for at få bilen til at bremse. Men igen var indsatsen forgæves, og bilisten undveg og fortsatte sin kørsel ad Oddervej, hvor han i krydset ved Ringvejen atter kørte over for rødt lys og fortsatte ad Ringvejen.


En anden patrulje tæt på krydset på Lyseng Allé parkerede en politibil på tværs af kørebanen for at få bilen til at bremse. Men igen var indsatsen forgæves.


I krydset ved Holme Parkvej havde en anden patrulje stillet sig klar med flere stop sticks, der blev placeret på Oddervej, men denne gang virkede de efter hensigten, da bilens venstre fordæk kørte over dem. Føreren fortsatte dog sin kørsel, men nu ad cykelstien langs Oddervej. I krydset Ringvejen/Christian X’s Vej kørte han endnu engang over for rødt lys, hvorefter han fortsatte ad Christian X’s Vej i modsat færdselsretning, men den vanvittige kørsel var ved at være ved vejs ende, da der begyndte at komme gnister fra det venstre forhjul. Kort efter kunne bilen ikke køre længere.

Inde i bilen sad en 53-årige mandlig fører, der blev anholdt på stedet klokken 01.55. Tirsdag middag er politiet stadig ikke færdige med at opgøre alle sigtelserne mod manden, men han er dog foreløbigt sigtet for adskillige overtrædelser af færdselsloven, for kørsel på cykelsti, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for vold mod polititjenestemand ved at have påkørt en patruljebil undervejs. Han kørte overfor rødt mindst seks gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce