Annonce
Aarhus

53-årig mand fængslet for at bryde tilhold 1.200 gange

Retten i Aarhus havde ellers besluttet at den 53-årige skulle løslades, men det var Vestre Landsret altså ikke enig i. Foto: Henning Bagger
Vestre Landsret omgjorde fredag en beslutning fra Retten i Aarhus om at løslade en 53-årig mand.

AARHUS: Den 53-årige mand, som forleden blev løsladt efter at have brudt et tilhold, som en 37-årig kvinde havde mod ham, er nu blevet varetægtsfængslet. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Manden var ellers blevet løsladt fra et grundlovsforhør forleden, efter at han var blevet anholdt for at bryde tilholdet - et tilhold, han allerede en gang var blevet anholdt for at overtræde. Begge gange løslod Retten i Aarhus den 53-årige, men nu har Vestre Landsret omgjort den seneste løsladelse, og han er blevet varetægtsfængslet.

Lokalavisen skrev i forbindelse med et af de tidligere grundlovsforhør, at den 53-årige og den 37-årige tidligere har været gift, men at hun nu har fået et tilhold, som han har overtrådt op imod 1.200 gange, før han kom i fængsel.

Hvornår den 53-årige skal for retten, vides endnu ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce