Læserbrev: Regering og byråd dumper eksamen for ghettoplanen


Læserbrev: Regering og byråd dumper eksamen for ghettoplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mathias Ottesen Nielsen, Bronzealdervænget 18, 1.8, Aarhus V
Billede
Læserbrev. 

Som gymnasieelev og universitetsstuderende får jeg ofte at vide, at hvis jeg vil have forhåbninger om at bestå eksamen, skal min opgave som minimum besvare min problemformulering. Det vil ganske enkelt sige, at jeg skal løse det problem, jeg har fremsat, og ikke gøre noget andet.

Regeringen har for nylig afleveret første udkast til en opgave, der hedder 'ghettoplanen'. Den har lavet en klar problemformulering. Den lyder på, at der i nogle områder er særlige problemer med kriminalitet, beskæftigelse og uddannelse. Løsningen på de problemer er ifølge regeringen færre almene familieboliger.

Hvis jeg var censor på den opgave, have jeg dumpet den på stedet.

Der er ingen sammenhæng overhovedet mellem kriminalitet, uddannelse og beskæftigelse på den ene side og så andelen af almene familieboliger. Det kan enhver se. Alligevel fremturer regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF nu med en fortælling om, at de er ved at ramme problemerne. Det er de ikke. De sigter ikke engang efter dem.

Et makværk af en opgave er selvfølgelig slemt nok i sig selv. Hvad der dog er endnu værre, er dårligt plagiat af selv samme makværk. Et eksempel på det finder vi i Aarhus Byråds aftale om Gellerup-Toveshøj og Bispehaven. Inden Christiansborg har gjort sin uvidenskabelige spredehaglspakke til lov, har byrådet nemlig kigget Dansk Folkeparti og de øvrige over skulderen og gjort efter - og resultatet er lige så sørgeligt, som man kunne frygte.

For heller ikke byrådets aftale, hvis hjørnesten altså også er færre almene familieboliger, sigter efter problemerne. Fattigdom, dårlig uddannelse og kriminalitet sidder altså ikke i betonen, og de problemer forsvinder ikke, bare fordi de bliver spredt ud. Min opvask bliver heller ikke ren af, at jeg fordeler den ud over hele køkkenbordet.

Desværre er byrådet (og regeringen) langt i processen med at vedtage deres sjusk. Men lad dette være en venlig opfordring til, at du spørger dig selv: Vil jeg gerne have politikere, der ikke løser problemerne? Så kan du lade det styre dit kryds, næste gang du er i stemmeboksen.

Læserbrev: Regering og byråd dumper eksamen for ghettoplanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce