Slut med psykiatriens lillebror-status

Behandlingen af psykiske lidelser skal have lige så stort fokus som behandlingen af fysiske, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der inden for få uger udsender en ny psykiatriplan. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Slut med psykiatriens lillebror-status

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er på trapperne med en ny psykiatriplan. Hun deler landsforeningen Bedre Psykiatris ønske om at ligestille behandlingerne af psykisk og fysisk sygdom.

Psykiatriplan 2: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil have ligestillet behandlingerne af psykiske og fysiske lidelser. Det er på tide, mener hun, og bebuder, at det vil kunne ses i den Psykiatriplan 2, som hun præsenterer inden for få uger.

- Regeringen er klar til at sætte massivt ind for at få gjort op med psykiatriens "lillebror-status", så der ikke er forskel på, om man som borger i Danmark kæmper med en fysisk eller psykisk lidelse, siger sundhedsministeren til avisen Danmark.

Det sker som en reaktion på det forslag til en ny psykiatriplan fra landsforeningen Bedre Psykiatri, som avisen Danmark omtalte onsdag. Forslaget slår netop til lyd for, at psykiatrien skal have lige så stor opmærksomhed som fysisk sygdom, og at behandlingen også skal være terapeutisk og tværfaglig og indeholde forebyggende og sociale indsatser.

- Jeg er helt enig i, at vi står med en udfordring på området, som kræver, at vi skal indrette vores sundhedsvæsen anderledes. Vi skal altså ikke bare tilføje midler til at gøre mere af det samme, som Bedre Psykiatri også siger.

- Vi styrker med handlingsplanen psykiatrien med mere end 2,1 milliarder kroner. Det skal både gå til tidlige indsatser og bedre hjælp til børn og unge og til nye intensive indsatser til de allermest syge i psykiatrien, siger Ellen Trane Nørby.

Enigheden mellem ministeren og Bedre Psykiatri omfatter imidlertid ikke økonomien. De 2,1 milliarder kroner, som ministeren omtaler, er fordelt på de næste fire år. Bedre Psykiatri mener, at der er brug for to milliarder om året, hvis man skal matche behovet.

Slut med psykiatriens lillebror-status

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce